Uhapsili pogrešnu osobu

Pušten Saudijac koji je uhapšen u Parizu zbog ubistva Kašogija

  • Извор: Танјуг
  • 08.12.2021. 15:48

Saudijski državljanin uhapšen u utorak na pariskom aerodromu zbog sumnje da je povezan sa ubistvom novinara Džamala Kašogija, pušten je nakon što su zvaničnici zaključili da je riječ o pogrešnom identitetu, saopštili su danas pariski tužioci.

Tužioci su naveli u saopštenju da su provjere pokazale da se nalog koji je izdala Turska, a koji je pokrenuo hapšenje kada je čovjekov pasoš skeniran tokom graničnih provjera, ne odnosi na čovjeka uhapšenog na aerodromu, prenosi agencija Rojters.

- Opsežne provjere identiteta ovog lica pokazale su da se na njega ne odnosi potjernica, tako da je on pušten na slobodu - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Ambasada Saudijske Arabije u Parizu saopštila je juče da uhapšena osoba "nema nikakve veze sa slučajem o kojem je riječ" i da bi trebalo da bude odmah puštena.

Državljanin Saudijske Arabije Kaled Aed Al-Otaibi, osumnjičen da je učestvovao u ubistvu novinara Džamala Kašogija, uhapšen je juče na aerodromu Šarl de Gol.

Kašogi, istaknuti kritičar vlade u Rijadu, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu u oktobru 2018. godine.

Rijad je saopštio da je bivši novinar Vašington posta ubijen u "odmetničkoj operaciji" tima agenata poslatih da ga ubijede da se vrati u Saudijsku Arabiju.

Međutim, turski zvaničnici tvrde da su agenti djelovali po naređenjima sa najviših nivoa saudijske vlasti.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм