ATV

Руски предсједник

Путин: Москва против блоковске конфронтације

 • Извор: СРНА
 • 04.12.2023. 17:37

Русија ће наставити да доприноси рјешавању акутних регионалних и глобалних проблема, изјавио је руски предсједник Владимир Путин.

"Русија, као стална чланица Савјета безбједности УН, наставиће да доприноси рјешавању акутних регионалних и глобалних проблема, досљедно брани приступ једнакој и нед‌јељивој безбједности", рекао је Путин на церемонији предаје акредитива у Кремљу.

Он је додао да ће се Русија наставити залагати за фер систем међународних економских односа без нелојалне конкуренције, једностраних санкција и политички мотивисаних ограничења.

Он је рекао да Русија води независну спољну политику и не прихвата блоковску конфронтацију.

"Што се тиче Русије, ми смо водили и водимо независан, досљедан и принципијелан спољнополитички курс. Отворени смо за конструктивно партнерство са свим земљама без изузетка и блокирамо конфронтацију, сви кораци који су у супротности са Повељом УН су за нас неприхватљиви", рекао је Путин.

Путин је истакао да Русија планира да прошири хуманитарно и културно партнерство са иностранством.

"Наравно, Русија намјерава да снажно прошири контакте са страним партнерима на хуманитарном и нивоу културе", нагласио је Путин.

Пратите нас и путем Вибера

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

  ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

 • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

  Серија: Љубавни залогаји (12+)

 • 20:30 Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

  Филм: Тајна Николе Тесле (12+)

 • 22:00 Серија: Немирни (12+)

  Немирни је србијанска телевизијска серија из 2023. године, темељи се према роману Марка Поповића, Један погрешан корак, а режирао ју је Дарко Николић.

 • 23:00 Серија: Мочвара (16+) (Р)

  Серија: Мочвара (16+) (Р)