"Аурус“

Путин поклонио Ким Џонг Уну руски луксузни аутомобил

  • Извор: РТС
  • 20.02.2024. 16:37

Руски предсједник Владимир Путин поклонио је аутомобил свом сјевернокорејском колеги Ким Џонг Уну, преносе руски државни медији, а Си-Ен-Ен наводи да је то још један знак зближавања двије земље.

Аутомобил намијењен Кимовој личној употреби руска делегација допремила је још у недјељу, пише агенција КЦНА. Портпарол Кремља Димитриј Песков рекао је за агенцију Тас да се ради о аутомобилу "аурус“, луксузне линије возила намијењених руским државницима.

Кимова сестра и високи званичник Пјонгјанга Ким Јо Џонг захвалила се Путину у братовљево име и рекла да "поклон служи као јасан знак специјалних личних односа лидера Сјеверне Кореје и Русије“.

Забио се у полицијско возило, па покушао побјећи, убрзо ухапшен

Забио се у полицијско возило, па покушао побјећи, убрзо ухапшен

Два шефа држава сусрела су се лично прошлог септембра, када је Ким посјетио руски Далеки исток како би обишао неке од његових кључних цивилних и војних објеката. Путин га је пратио на космодрому Восточни и показао два државна аутомобила руске производње у то вријеме.

Централни научно-истраживачки институт за аутомобиле и аутомобилске моторе, скраћено НАМИ, покренуо је "Аурус Моторс“ 2018. године, када су ови луксузни аутомобили дебитовали у иностранству као дио Путинове колоне током посјете Хелсинкију.

Откривена нова врста џиновске анаконде, научници запањени

Откривена нова врста џиновске анаконде, научници запањени

Иако је првобитно замишљен као возила за државне званичнике, "аурус“ је у мају 2021. лансирао свој први цивилни модел, "сенат“. Прошле године је покренута производња у Уједињеним Арапским Емиратима.

Амерички обавјештајни званичници су све забринутији око дугорочних импликација због онога што се чини да је нови ниво стратешког партнерства између Сјеверне Кореје и Русије.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.