Ruski predsjednik

Putin se vozio po Marijupolju, pričao sa stanovnicima, oni ga ugostili - VIDEO

  • 19.03.2023. 15:27

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom noći posjetio Marijupolj, koji je ruska vojska prošle godine osvojila.

Ruske televizije objavile su više snimaka koji prikazuju Putina kako vozi automobil po ulicama Marijupolja.

Ruski mediji objavili su kako je Putin u par navrata zaustavio automobil i izašao iz njega kako bi popričao sa stanovnicima.

Maks Sedon, šef moskovskog dopisništva "Financial Tomesa" i vrstan poznavalac prilika u Rusiji, objavio je seriju snimaka emitovanih na ruskim državnim televizijama te im dao nešto više konteksta.

"Ovo je demonstracija prkosa nakon što je Međunarodni krivični sud raspisao nalog za njegovo hapšenje. Ukrajina kaže da je 1.000 od 14.700 otete djece iz Marijupolja", objavio je Sedon uz snimak Putina kako vozi automobil po Marijupolju nakon što je u taj grad sletio helikopterom.

"Na ovom snimku Putin vozi po Marijupolju poluinkognito dok mu Marat Kušilin, viši zvaničnik zadužen za obnovu, govori šta je sve Rusija preduzela kako bi obnovila ono što je uništila njena vojska", navodi Sedon uz još jedan snimak iz Marijupolja.

"Kremlj je takođe objavio da je Putin posjetio obnovljenu marijupoljsku filharmoniju, gdje je Rusija planirala da održi tzv. suđenja ukrajinskim ratnim zarobljenicima prošle godine, prije nego što ih je ipak razmijenila", objavio je Sedon uz još jedan snimak Putina.

"Na ovom snimku vidimo kako Putin posjećuje lokalce koji mu govore kako 'mole za njega' i dodaju kako im je Rusija izgradila 'djelić raja' kako bi zamijenila njihove uništene stanove", piše Sedon o snimku koji prikazuje kako Putin "spontano" razgovara sa stanovnicima Marijupolja.

Novinaru je za oko zapeo još jedan detalj sa snimka koji prikazuje Putina kako isto tako "spontano" ulazi u jedan od obnovljenih stanova u Marijupolju.

Na njemu se vidi kako mu ljudi iznose ručak.

Putin je juče posjetio i Krim, a internetom su se proširili snimci kako lično on vozi automobil kojim je došao.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина