Ruski predsjednik

Putin se vozio po Marijupolju, pričao sa stanovnicima, oni ga ugostili - VIDEO

 • 19.03.2023.15:27

Ruski predsjednik Vladimir Putin je tokom noći posjetio Marijupolj, koji je ruska vojska prošle godine osvojila.

Ruske televizije objavile su više snimaka koji prikazuju Putina kako vozi automobil po ulicama Marijupolja.

Ruski mediji objavili su kako je Putin u par navrata zaustavio automobil i izašao iz njega kako bi popričao sa stanovnicima.

Maks Sedon, šef moskovskog dopisništva "Financial Tomesa" i vrstan poznavalac prilika u Rusiji, objavio je seriju snimaka emitovanih na ruskim državnim televizijama te im dao nešto više konteksta.

"Ovo je demonstracija prkosa nakon što je Međunarodni krivični sud raspisao nalog za njegovo hapšenje. Ukrajina kaže da je 1.000 od 14.700 otete djece iz Marijupolja", objavio je Sedon uz snimak Putina kako vozi automobil po Marijupolju nakon što je u taj grad sletio helikopterom.

"Na ovom snimku Putin vozi po Marijupolju poluinkognito dok mu Marat Kušilin, viši zvaničnik zadužen za obnovu, govori šta je sve Rusija preduzela kako bi obnovila ono što je uništila njena vojska", navodi Sedon uz još jedan snimak iz Marijupolja.

"Kremlj je takođe objavio da je Putin posjetio obnovljenu marijupoljsku filharmoniju, gdje je Rusija planirala da održi tzv. suđenja ukrajinskim ratnim zarobljenicima prošle godine, prije nego što ih je ipak razmijenila", objavio je Sedon uz još jedan snimak Putina.

"Na ovom snimku vidimo kako Putin posjećuje lokalce koji mu govore kako 'mole za njega' i dodaju kako im je Rusija izgradila 'djelić raja' kako bi zamijenila njihove uništene stanove", piše Sedon o snimku koji prikazuje kako Putin "spontano" razgovara sa stanovnicima Marijupolja.

Novinaru je za oko zapeo još jedan detalj sa snimka koji prikazuje Putina kako isto tako "spontano" ulazi u jedan od obnovljenih stanova u Marijupolju.

Na njemu se vidi kako mu ljudi iznose ručak.

Putin je juče posjetio i Krim, a internetom su se proširili snimci kako lično on vozi automobil kojim je došao.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.