Амерички авипревозник

Путник угризао стјуардесу, авион се вратио на аеродром

  • Извор: Аваз
  • 20.01.2024. 14:44

Путник америчке авиокомпаније наводно је у уторак усред лета угризао стјуардесу, приморавши лет за Сијетл да се врати у Токио, рекао је портпарол авио-компаније.

Авион ознака АНА 118 је полетио са аеродрома Ханеда у Токију у 21:47. по локалном времену и окренуо се назад након нешто више од сат времена на свом путу ка Америци.

Портпарол АНА је рекао за "CNN" да је мушког путника привела полиција након што је авион слетио у јапанску пријестоницу. Његов идентитет за сада није познат.

Стјуардеса је задобила лакше повреде, рекао је портпарол. 

Учесталост уједања на летовима

Полицијска управа Токија одбила је да пружи више детаља о случају.

То није први случај наводног уједа у ваздуху. У 2022. године, два путника су добила велике новчане казне због ударања и уједања посаде и других путника на одвојеним летовима америчких превозника Американ Ерлајнс и Делта Ер Лајнс. Они су том приликом кажњени са 81.950 долара и 77.272 долара, што су двије највеће казне које је Федерална управа за ваздухопловство икада изрекла против појединачних путника због понашања у авиону.

Овог мјесеца пријављено је неколико инцидената лошег понашања и агресије путника – укључујући лет Американ Ерлајнса који је 3. јануара преусмјерен на аеродром у Тексасу након што је путник наводно ударио стјуардесу и напао најмање једног полицајца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.