Radnik iz Bakingemske palate ukrao medalje i fotografije

  • 01.12.2020. 08:25

Asistent za kertering u Bakingemskoj palati priznao je krađu medalja i fotografija iz rezidencije kraljice Elizabete.

Tridesesedmogodišnji Adamo Kanto se izjasnio krivim na sudu po tri tačke optužnice za krađe koje je izvršio između 11. novembra 2019. i 7. augusta 2020. godine.

Policija je pronašla značajnu količinu ukradenih predmeta u njegovim odajama u Bakingemskoj palati.

Kanto će biti osuđen naknadno.

Njegova uloga je tokom pandemije koronavirusa proširena na čišćenje, a to mu je omogućilo pristup mnogim prostorijama u koje ranije nije mogao ulaziti. Neki ukradeni predmeti vrijedni između 10,000 i 100.000 funti ponuđeni su na prodaju putem eBaya. Bilo ih je ukupno 37, a ponuđeni su mnogo ispod realne vrijednosti. Kanto je zaradio svega 7.741 funtu.

Među ukradenim fotografijama je i ona koja je načinjena tokom posjete američkog predsjednika Donalda Trampa, kao i potpisane fotografije vojvode od Saseksa i te Vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

Kanto je ukrao oko 77 predmeta iz shopa u palati, a ostale iz ormarića osoblja, kraljičine galeri prodavnice i skladišta vojvode od Jorka. Priznao je krađu i drugih predmeta.

(klix.ba)

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)