Црвено море

Ракете биле спремне за лансирање, уништен ПВО систем

  • 09.04.2024. 08:12

Америчка војска јуче је објавила да је уништила систем ваздушне одбране јеменских Хута на Црвеном мору.

Централна команда америчке војске на мрежи "Икс" саопштила је како је уништила ПВО систем с двије ракете које су биле спремне за лансирање, контролну станицу те један систем за дрон.

Хути су у недјељу објавили да су лансирали ракете и дронове на британске, америчке и израелске бродове, што је био посљедњи у низу напада на трговачке бродове на Црвеном мору, започетих због Израелске офанзиве на Појас Газе.

Америчка команда у недјељу је објавила да је противбродска балистичка ракета лансирана с територија према Аденском заливу, но да није било штете ни повријеђених. Напади јеменске групе пореметили су свјетски трговачки промет кроз Суецки канал, због чега се компаније одлучују на сигурнији, али пуно дужи пут око Африке. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.