Кијев

Ритер: Ускоро крај режима Володимира Зеленског

  • Извор: Б92
  • 03.04.2024. 21:22

Влада предсједника Украјине Володимира Зеленског пашће у наредним мјесецима, оцијенио је бивши амерички обавјештајац Скот Ритер у подкасту "Питај инспектора".

"Мислим да ћемо до маја или јуна видјети крај режима Зеленског", рекао је он.

Ритер је нагласио да Зеленски никада није одржао предсједничке изборе, а мандат му истиче крајем маја. Поред тога, додао је, положај шефа кијевског режима је јако лош, свакако и због колапса украјинских оружаних снага на фронту.

"Зеленски игра на вријеме, чека чудо, било да су то француске или пољске трупе, као и одлуку НАТО да интервенише", закључио је бивши амерички обавјештајац.


Тужба једини могући вид супротстављања америчким притисцима

Тужба једини могући вид супротстављања америчким притисцима

Предсједнички избори у Украјини требало је да се одрже 31. марта 2024. године, а инаугурација новоизабраног шефа државе требало је да се догоди у мају.

Међутим, гласање је отказано због ванредног стања и опште мобилизације.

Бивши премијер Украјине Николај Азаров рекао је да Зеленском престају овлашћења 21. маја.

Зеленски је навео да "сада није право вријеме за изборе". Према ријечима портпарола Кремља Дмитрија Пескова, Русија ће анализирати ситуацију у вези са истеком мандата Зеленског у мају како би се изјаснио о свом ставу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм