Lider pokreta Zajedno smo sa Rusijom

Rogov: Nema razloga za evakuaciju stanovništva u Zaporožju

  • Извор: СРНА
  • 19.10.2022. 15:01

Trenutno nema razloga za evakuaciju stanovništva u Zaporoškoj oblasti, izjavio je lider pokreta Zajedno smo sa Rusijom Vladimir Rogov.

"Trenutno nema bilo kakvog razloga za evakuaciju", rekao je Rogov agenciji TASS.

On je, međutim, naglasio da vlasti Zaporoške oblasti imaju vanredni plan u slučaju eskalacije duž linije kontakta i da su zvaničnici spremni za bilo koji scenario.

"Imamo planove za nepredviđene situacije za brzo oslobađanje Zaporožja i brojne druge scenarije. Očigledno je da živimo u teškim vremenima i moramo da budemo spremni na sve", istakao je Rogov.

Prema njegovim riječima, grupe za sabotažu nastavljaju sa aktivnim pokušajima da se probiju kroz odbranu duž linije kontakta, ali su ti pokušaji do sada bili bezuspješni.

Rogov je izrazio uvjerenje da grupe za sabotažu "neće uspjeti", jer vojska čvrsto drži svoje odbrambene položaje.

Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo saopštio je juče da će civili koji napuštaju oblast na desnoj obali Dnjepra biti premješteni na lijevu obalu, usljed prijetnje od poplava u slučaju da ukrajinska vojska napadne Kahovsku hirdoelektranu.

On je upozorio da Ukrajina gomila vojsku blizu Nikolajeva i Krivog Roga.

Prema njegovim riječima, privremeno premještanje civila sprovedeno je zbog potrebe za izgradnjom odbrambenih utvrđenja velikih razmjera.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.