Više hiljada poginulo

Ruši sve pred sobom: Objavljeni jezivi snimci kada voda uništava grad!

  • 14.09.2023. 07:18

Broj mrtvih u libijskom gradu Derni nakon katastrofalne poplave mogao bi da poraste do 20.000 na osnovu broja uništenih okruga, izjavio je večeras gradonačelnik Abdulmenam El Gaiti televiziji "El Arabija". .

Dio grada na obali Sredozemnog mora zbrisala je vodena bujica koju je pokrenula snažna oluja u nedjelju uveče, 10. septembra, kada je popustila brana na rijeci uzvodno od grada.

Ranije su objavljene procjene o oko 10.000 nestalih osoba, a Agencija UN za pružanje pomoći saopštila je da je nestalo najmanje 5.000 ljudi.

Višespratnice su se srušile dok su porodice spavale. Plaža je zatrpana odjećom, igračkama, namještajem, obućom i drugim stvarima koje je bujica iznijela iz kuća.

Stanovnici Derne i danas su očajnički tragali za nestalim rođacima, a spasioci su zatražili još vreća za tijela nakon katastrofalne poplave koja je mnoge ljude odnijela u more.

Ulice su prekrivene dubokim blatom, počupanim drvećem i stotinama razbijenih automobila, a mnogi su se prevrnuli na bokove ili na krovove. Jedan automobil ostao je zaglavljen na balkonu na drugom spratu uništene zgrade.

Agencija UN za migracije saopštila je da je u Derni raseljeno najmanje 30.000 ljudi.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: