ATV

Министарство одбране саопштило

Руси туку из свих оружја: Уништено командно мјесто украјинске ваздушне одбране!

 • 03.12.2023. 15:04

Руске снаге уништиле су утврђени командни положај украјинске противваздухопловне одбране "Исток" у Дњепру, граду у централној Украјини, саопштило је данас руско Министарство одбране.

Министарство је напоменуло да су нанесени комбиновани удари оперативно-тактичке и војне авијације, беспилотних летјелица, ракетних снага и артиљерије.

Шеф

Шеф "најсмртоносније војске на свијету" најавио појачану производњу муниције

Додаје се да су руски ПВО системи у протекла 24 сата оборили двије украјинске ракете С-200, гранату ХИМАРС МЛРС и осам беспилотних летјелица.

У саопштењу се додаје да су погођена и складишта горива у областима Миргорода, Полтавској области и граду Хмељницки, као и складиште муниције у Миколајевској области.

"Снаге руске групе 'Југ' су у доњецком правцу уз подршку артиљерије уништиле људство и технику украјинских снага у ДНР. Губици украјинских снага су до 300 војника, борбено возило пјешадије, два аутомобила, хаубица Д-20, хаубица Д-30 и самоходно артиљеријско оруђе 'гвоздика'", додали су у Министарству.

Столтенберг: Будимо спремни за лоше вијести из Украјине

Столтенберг: Будимо спремни за лоше вијести из Украјине

Напомиње се да су украјинске снаге у херсонском правцу у протекла 24 часа изгубиле до 65 војника, два аутомобила, три артиљеријска оруђа "гвоздика", као и станицу за радиоелектронско ратовање "буковел АД".

"У запорошком правцу руске снаге одбиле су напад јуришне украјинске групе код Вербовог. У нападу је погинуло или рањено до 20 украјинских војника, а уништена су два аутомобила. У Харковској области уништено је складиште муниције украјинске војске, а општи губици у купјанском правцу износе до 95 војника. Такође су уништени оклопно возило, два аутомобила и хаубица Д-30", наводи се.

Пратите нас и путем Вибера

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:00 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина