Министарство одбране објаве

Руси уништили украјинску фабрику дронова

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 09.04.2024. 12:26

Министарство одбране Руске Федерације објавило снимак на ком приказују како су с пројектилом Искандер уништили украјинску фабрику дронова.

До удара је, према Русима, дошло у области Запорожја, у понедељак.

“8. априла ове године Оружане снаге Руске Федерације су ударом пројектила Искандер уништиле складиште тешких беспилотних летјелица, као и постројење за њихову израду у граду Запорожје” саопштило је руско министарство одбране.

Руски државни медиј Спутњик нешто касније објавио је и видео за који тврде да приказује удар Искандера на споменуто постројење.

Државна агенција Тасс поручила је да је пројектил погодио "тачно у центар зграде" и да су "оближње зграде практично остале неоштећене", док је само постројење "комплетно разорено".

Њихове тврдње за сада нису независно потврђене.

Из Министарства одбране Руске Федерације касније су саопштили да је овај удар заправо био одговор на сталне нападе дроновима које су Украјинци извели на руска нафтна постројења.

Њих Кијев циља задњих неколико мјесеци, а неретко се у тим нападима причини велика штета на постројењима што утиче на производњу горива и других нафтних деривата од којих зависе руски грађани, али и руски извоз.

Према неким подацима производња бензина у Русији због тога је у марту пала за 7,5 посто.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: