Антон Силуанов

Русија ће предложити БРИКС-у формирање независног финансијског система

  • Извор: Спутник Србија
  • 27.02.2024. 22:43

Русија ће предложити земљама чланицама БРИКС-а да формирају алтернативни финансијски систем за трговинске операције који би био независан од политике, изјавио је министар финансија Русије Антон Силуанов телевизији "Блумберг Саудијска Арабија".

- Како би земље чланице БРИКС-а могле нормално да се развијају, требало би да размишљамо о стварању сопствених система за функционисање финансија који би били независни од политике, а који могу да обезбиједе трговинске односе међу нашим земљама - рекао је он на маргинама састанка министара финансија и гувернера централних банака земаља БРИКС-а у бразилском граду Сао Паоло.

Према његовим ријечима, трговина међу земљама БРИКС-а расте и како би функционисали ови токови потребан је добар платни систем.

- Предложићемо формирање независног платног система који би био зансован на новим принципима, прије свега су то принципи дигитализације, принципи блокчејна, који би могли да буду комфорни за земљу и који не би били скупи - закључио је министар финансија Русије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: