Ministarstvo spoljnih poslova

Rusija: EU produžava konflikt u Ukrajini

  • Izvor: Srna
  • 23.09.2022.20:57

Evropska unija (EU), umjesto da pomogne u okončanju sukoba u Ukrajini, ne krije želju da produži neprijateljstva, uprkos žrtvama i razaranjima, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Umjesto da pomogne u okončanju sukoba, EU ne krije želju da, uprkos žrtvama i razaranjima, što je moguće više produži neprijateljstva, da obezbijedi `pobjedu na bojnom polju`, da oslabi našu zemlju uz pomoć nelegitimnih jednostranih ograničenja", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije ističu da je stav EU posebno ciničan, jer se kroz ovo ranije mirno integraciono udruženje, kršeći ne samo međunarodna, već i sopstvena pravila kontrole izvoza vojnih tehnologija i opreme, isporučuje u ogromnim količinama smrtonosno oružje kijevskom režimu.

Iz ruskog Ministarstva napominju da nikakve prijetnje iz EU ili drugih zapadnih zemalja neće promijeniti riješenost Rusije da ostvari sve ciljeve i zadatke specijalne vojne operacije.

"Nikakve prijetnje iz EU ili drugih zapadnih zemalja neće promijeniti našu odlučnost da ostvarimo sve ciljeve i zadatke specijalne vojne operacije i obezbjedimo zaštitu ruskog stanovništva", navodi se u saopštenju.