Moskva

Rusija pokrenula velike pomorske vježbe u Pacifiku

 • Izvor: Agencije
 • 03.06.2022.10:03

Ruska pacifička flota pokrenula je velike pomorske vježbe koje će održavati u narednih sedam dana.

Riječ je o nizu vježbi na kojima će učestvovati više od 40 brodova i do 20 aviona, saopšteno je to iz ruskog Ministarstva odbrane, a prenijele su ruske agencije.

Vježbe će uključivati, kako je rečeno, "grupe brodova zajedno s pomorskim vazduhoplovstvom".

Oni će učestvovati u operaciji potrage za neprijateljskim podmornicama.

Ruski komandni brod Maršal Krilov, fregata Maršal Šapošnjikov i grupa velikih protivpodmorničkih brodova i korveta, malih protivpodmorničkih brodova, minolovaca, raketnih čamaca i pomoćnih plovila će djelovati u određenim područjima Tihog okeana tokom vježbe.

Ove aktivnosti dolaze usljed tromjesečne invazije na Ukrajinu koju je Moskva opisala kao "specijalnu vojnu operaciju". Ukrajina se nalazi hiljadama kilometara zapadno od mjesta gdje se vježbe odvijaju u Pacifiku.

 • 17:55 Mirisi iz Majine kuhinje (R)

  Maja Gojić, poznata po svom brendu 'Mirisi iz Majine kuhinje' svake nedjelje pripremaće jednostavne i kreativne recepte, kao i one 'teže', eksperimentisati sa ukusima, i naravno, sve začiniti pozitivnom energijom i onim neizbježnim dodatkom svakom jelu – ljubavlju.

 • 18:20 Na ivici terena (R)

  Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević u novoj emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.