Ускоро стижу и потјернице

Русија више неће да чека: Москва креће у лов на украјински војни врх!

  • 03.10.2023. 15:01

Руска Федерација оптужила је највиши војни врх Украјине за тероризам.

Према саопштењу Истражног комитета Русије, Москва је поднијела оптужнице против начелника Главне обавјештајне управе украјинског Министарства одбране Кирила Буданова, команданта ваздушних снага Николаја Олешчука, команданта морнарице Алексеја Нежпапеа и команданта 383. одвојеног пука за даљинско управљање летећих објеката, Сергеја Бурдењука, због терористичких напада по територији Руске Федерације. 

Сијарто: Мађарска захваљујући Русији спремна за зиму

Сијарто: Мађарска захваљујући Русији спремна за зиму

Русија је прикупила доказе, којим се потврђује да је под руководством поменутих лица "од априла 2022. до септембра 2023. године изведено више од стотину ваздушних напада дроновима на територију Москве и Московске области, Републике Крим и градова Севастопољ, Ростов, Белгород, Брјанска област". Нападима су, како се додаје, били подвргнути и други градови. 

Јак напад на Одесу: Руси користили хиперсоничне ракете и дронове?

Јак напад на Одесу: Руси користили хиперсоничне ракете и дронове?

Москва поручује да ће у блиској будућности поменути украјински војни званичници бити стављени на потјерницу.

За то вријеме, Истражни комитет наставља даљу истрагу и потрагу за другим лицима, која су умешијана у нападе по Русији. 

У међувремену, руски медији јављају да је Русија данас званично расписала потјерницу за бившим савјетником предсједника Украјине Алексејом Арестовичем. Иако тачан разлог није наведен, његово име се налази на списку екстремиста и терориста Министарства унутрашњих послова Русије. 

Руска ПВО уништила два украјинска дрона

Руска ПВО уништила два украјинска дрона

Подсјетимо, Арестович је крајем прошле године потврдио да су украјинске власти покушале да убију замјеника руског министра одбране Валерија Герасимова. Претходно, он је напустио бившу позицију у јануару ове године након што је сугерисао да су ракету, која је погодила стамбену зграду у граду Дњепар 14. јануара, можда оборили украјински ПВО системи. Он се касније извинио за то што је рекао и повукао своје ријечи. Такође, неријетко је излазио у јавност са изјавама да сумња у "загарантовану побједу" Украјине, преноси РТ Балкан.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!