ATV

Повећане борбене способности

Руска ваздушна одбрана још јача: Стигла нова серија ловаца!

 • Извор: РТ Балкан
 • 02.12.2023. 09:51

Иркутска авијациона фабрика (дио Уједињене авио корпорације "Ростек") произвела је и испоручила Министарству одбране Русије нове ловце Су-30СМ2 и борбене авионе за обуку Јак-130, саопштили су данас из корпорације.

"Ирутска фабрика благовремено испуњава план за производњу нових авиона у оквиру државне одбрамбене наруџбине. Ово је посљедња серија авиона Јак-130 ове године испоручена Ваздушно-космичким снагама Русије. Ловци Су-30СМ2 ће ући у састав Ваздушно-космичких снага Русије, а компанија је већ започела производњу авиона према програму за наредну годину", рекао је генерални директор компаније Јуриј Сљусар.

Путин издао наредбу: Повећава се број припадника Оружаних снага Русије!

Путин издао наредбу: Повећава се број припадника Оружаних снага Русије!

Како је додао, летјелица је прошла неопходна земаљска и летна испитивања.

Ловци Су-30СМ2 су модернизована верзија Су-30СМ, који се већ налазе у служби Ваздушно-космичких снага Русије и Ратне морнарице Русије. 

Протјерани су: Руси преузели контролу!

Протјерани су: Руси преузели контролу!

Нови авион је добио побољшани сет авионике. Захваљујући модернизацији према техничким спецификацијама руског Министарства одбране, повећане су борбене способности авиона: повећан је домет откривања и идентификације ваздушних циљева, наоружање је попуњено новим оружјем високе прецизности за уништавање ваздушних, копнених и морских циљева на домету од неколико стотина километара.

Како је Кисинџер говорио о Путину и Русији: Велики патриота

Како је Кисинџер говорио о Путину и Русији: Велики патриота

Тренажни борбени авион Јак-130, који је развио Конструкторски биро Јаковљева, је летјелица за основну и напредну обуку пилота Ваздушно-космичких снага Русије. 

Омогућава обуку пилота борбених авиона 4. и 5. генерације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 07:00 Емисија: АТВ јутро

  Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

 • 09:00 Серија: Превртљиво срце (Р)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 10:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:45 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:00 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.