Повећане борбене способности

Руска ваздушна одбрана још јача: Стигла нова серија ловаца!

  • Извор: РТ Балкан
  • 02.12.2023. 09:51

Иркутска авијациона фабрика (дио Уједињене авио корпорације "Ростек") произвела је и испоручила Министарству одбране Русије нове ловце Су-30СМ2 и борбене авионе за обуку Јак-130, саопштили су данас из корпорације.

"Ирутска фабрика благовремено испуњава план за производњу нових авиона у оквиру државне одбрамбене наруџбине. Ово је посљедња серија авиона Јак-130 ове године испоручена Ваздушно-космичким снагама Русије. Ловци Су-30СМ2 ће ући у састав Ваздушно-космичких снага Русије, а компанија је већ започела производњу авиона према програму за наредну годину", рекао је генерални директор компаније Јуриј Сљусар.

Путин издао наредбу: Повећава се број припадника Оружаних снага Русије!

Путин издао наредбу: Повећава се број припадника Оружаних снага Русије!

Како је додао, летјелица је прошла неопходна земаљска и летна испитивања.

Ловци Су-30СМ2 су модернизована верзија Су-30СМ, који се већ налазе у служби Ваздушно-космичких снага Русије и Ратне морнарице Русије. 

Протјерани су: Руси преузели контролу!

Протјерани су: Руси преузели контролу!

Нови авион је добио побољшани сет авионике. Захваљујући модернизацији према техничким спецификацијама руског Министарства одбране, повећане су борбене способности авиона: повећан је домет откривања и идентификације ваздушних циљева, наоружање је попуњено новим оружјем високе прецизности за уништавање ваздушних, копнених и морских циљева на домету од неколико стотина километара.

Како је Кисинџер говорио о Путину и Русији: Велики патриота

Како је Кисинџер говорио о Путину и Русији: Велики патриота

Тренажни борбени авион Јак-130, који је развио Конструкторски биро Јаковљева, је летјелица за основну и напредну обуку пилота Ваздушно-космичких снага Русије. 

Омогућава обуку пилота борбених авиона 4. и 5. генерације.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм