Bezbjedno se vratio svojoj porodici

Ruske snage oslobodile direktora nuklearke Zaporožje

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 03.10.2022.20:14

Generalni direktor ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje Igor Murašov, koga su u petak privele ruske snage, pušten je na slobodu, izjavio je danas prvi čovek Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi.

Ukrajina je nakon privođenja Murašova saopštila da je Rusija ovim činom izvršila akt terorizma, javlja Rojters, a prenosi Tanjug.

- Pozdravljam oslobađanje Igora Murašova, generalnog direktora ukrajinske nuklearne elektrane Zaporožje. Dobio sam potvrdu da se gospodin Murašov bezbjedno vratio svojoj porodici - naveo je Grosi na Tviteru.

Podsjetimo, Ruske snage su u petak privele generalnog direktora Zaporoške nukelarne elektrane Igora Murašova i odvele ga u nepoznatom pravcu, saopštila je tada ukrajinska državna agencija Energoatom.

Murašova su navodno ruske snage zadržale u petak na putu od nukelarke Zaporožje do Energodara, prenosi Interfaks Ukrajina.

Kako se navodi, njegov automobil je zaustavljen, a Murašovu je stavljen povez preko očiju i odvezen je u nepoznatom pravcu.

Tagovi: