Министарство одбране

Руски ловци без премца: У једном дану оборено седам украјинских авиона

  • 22.10.2023. 15:05

Руски ловци и ПВО системи успјели су да оборе седам украјинских авиона МиГ-29, док је током протекле недјеље руска војска уништила укупно 12 украјинских авиона, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се наводи, овај успјех је у великој мјери заслужан за активности ваздушног извиђања и система контроле ваздушног простора.

"Оружане снаге Русије су као резултат дјејства ловаца и јединица ПВО, обориле седам украјинских авиона МиГ-29. Током протекле недјеље уништено је 12 непријатељских авиона, укључујући 10 МиГ-29 и два јуришна авиона Су-25, као и два хеликоптера Ми-8", наводи се у саопштењу.

Руски војни експерт Алексеј Леонков рекао је да су ти авиони задавали руским ловцима доста проблема, лансирајући исте ракете и мамце АГМ-88 које су покривале прилазе "сторм шедоу".

"Зато морамо да елиминишемо те авионе-носаче. Није изненађујуће што се на Западу говори о потреби хитног пребацивања шведских Ф-16, 'јурофајтера' и 'грипена' у Украјину. То значи да је Кијев заиста остао без авијације", рекао је Леонков за "Известија".

Осим тога, за недјељу дана руска војска уништила је 314 дронова Оружаних снага Украјине, пресрела 35 граната ХИМАРС, две ударне ракете С-200, пет оперативно-тактичких пројектила и шест бомби ЈДАМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)