Џенет Јелен

"САД би могле бити одговорне за пораз Украјине"

  • Извор: Агенције
  • 06.12.2023. 07:55

Сједињене Америчке Државе биће "одговорне за пораз Украјине" уколико Конгрес не одобри нови захтјев Бајденове администрације за вишемилионско финансирање ратом разорене земље, изјавила је Секретар финансија Џенет Јелен, након што је украјински предсједник Володимир Зеленски отказао обраћање америчком Конгресу.

Она је у уторак новинарима у Мексико Ситију казала да је финансирање, нарочито општег државног буџета Украјине, "потпуно неопходно", и да представља предуслов да подршка Међународног монетарног фонда настави да стиже Украјини, преноси Танјуг.

Јелен је рекла да је финансирање Украјине од суштинског значаја за све америчке савезнике у Европи, који су пружали помоћ тој земљи да побједи у својој борби против руске инвазије.

Отказано обраћање Зеленског пред америчким Конгресом

Отказано обраћање Зеленског пред америчким Конгресом

Шеф кабинета украјинског предсједника Володимира Зеленског рекао је раније да је одлагање помоћи Сједињених америчких држава створило "велики ризик" да ће Украјина изгубити тај скоро двогодишњи рат.

Лидер Украјине касније је отказао планове да се обрати Конгресу са захтјевом за директну америчку помоћ, док су конгресмени расправљали око републиканског захтјева да се та помоћ повеже са измјеном америчке имиграционе и граничне политике.

Касније је украјински предсједник Зеленски отказао планове да се обрати Конгресу са захтјевом за директну америчку помоћ, док су конгресмени расправљали о додатном пакету потрошње од преко 100 милијарди долара који би укључио помоћ Украјини и Израелу, као и финансирање заштите границе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.