Џенет Јелен

"САД би могле бити одговорне за пораз Украјине"

 • Извор: Агенције
 • 06.12.2023. 07:55

Сједињене Америчке Државе биће "одговорне за пораз Украјине" уколико Конгрес не одобри нови захтјев Бајденове администрације за вишемилионско финансирање ратом разорене земље, изјавила је Секретар финансија Џенет Јелен, након што је украјински предсједник Володимир Зеленски отказао обраћање америчком Конгресу.

Она је у уторак новинарима у Мексико Ситију казала да је финансирање, нарочито општег државног буџета Украјине, "потпуно неопходно", и да представља предуслов да подршка Међународног монетарног фонда настави да стиже Украјини, преноси Танјуг.

Јелен је рекла да је финансирање Украјине од суштинског значаја за све америчке савезнике у Европи, који су пружали помоћ тој земљи да побједи у својој борби против руске инвазије.

Отказано обраћање Зеленског пред америчким Конгресом

Отказано обраћање Зеленског пред америчким Конгресом

Шеф кабинета украјинског предсједника Володимира Зеленског рекао је раније да је одлагање помоћи Сједињених америчких држава створило "велики ризик" да ће Украјина изгубити тај скоро двогодишњи рат.

Лидер Украјине касније је отказао планове да се обрати Конгресу са захтјевом за директну америчку помоћ, док су конгресмени расправљали око републиканског захтјева да се та помоћ повеже са измјеном америчке имиграционе и граничне политике.

Касније је украјински предсједник Зеленски отказао планове да се обрати Конгресу са захтјевом за директну америчку помоћ, док су конгресмени расправљали о додатном пакету потрошње од преко 100 милијарди долара који би укључио помоћ Украјини и Израелу, као и финансирање заштите границе.

Пратите нас и путем Вибера

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.