Kremlj

Sad je sve jasno: Važiće Ustav Rusije, što znači ako ih napadnu...

  • Извор: Б92
  • 23.09.2022. 22:34

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će Ustav Rusije važiti za DNR, LNR, Hersonsku i Zaporošku oblast u slučaju njihovog ujedinjenja sa Rusijom.


"Bezuslovno. Na tim teritorija će početi da važi Ustav Rusije. Sve je sasvim jasno po tom pitanju", rekao je Peskov na brifingu za novinare, upitan da li će najviši državni akt važiti i za te teritorije u slučaju ujedinjenja ukoliko se Kijev odluči na napad.

"Polazimo od toga je osigurano da bezbjednost bude na visokom nivou za održavanje referenduma. Sve ostalo što se tiče operativne situacije treba pitati Ministarstvo odbrane", rekao je on na pitanje novinara kako ocjenjuje rizike imajući u vidu moguće napade ukrajinske strane.

Peskov je dodao i da Moskva polazi od toga da je osigurano da bezbjednost bude na visokom nivou na teritorijama na kojima se održavaju referendumi o ujedinjenju s Rusijom.

On je dodao da se Kremlj ponosi ljudima koji su se sami javili u vojne odsjeke u prvim satima od kada je počela djelimična mobilizacija. Upitan da li ima dobrovoljaca i među zaposlenima u Kremlju rekao je da mu takvi primjeri nisu poznati.

Prema riječima predstavnika Glavne organizacione uprave Generalštaba ruske vojske, kontraadmirala Vladimira Cimljanskog radi se o više od 10.000 ljudi.

Peskov je rekao i da je pregovarački proces sa Ukrajinom potreban ali da Moskva ne vidi pretpostavke za njihovo obnavljanje.

"Više puta je i predsjednik Putin objasnio da je ukrajinska strana napustila pregovarački proces prije nekoliko mjeseci i da je prije nekoliko mjeseci na svim nivoima izjavljivala da će rješavati probleme na bojnom polju. Reakciju našeg predsjednika odlično znate", rekao je Peskov.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина