ATV

Стејт департмент

САД нема више пара за Кијев, потрошено 97 одсто издвојеног износа!

 • 05.12.2023. 06:58

Сједињене Америчке Државе сматрају да је ситуација у Украјини тешка, с обзиром на то да ће новац додијељен америчкој администрацији за подршку Кијеву понестати "врло брзо", рекао је портпарол Стејт департмента Метју Милер.

"Ситуација на ратишту је дефинитивно тешка... у погледу захтјева за додатним финансирањем, апсолутно смо забринути јер ниво средстава пресушује", рекао је он на конференцији за новинаре.

Израел планира потопити систем Хамасових тунела у Гази водом из Средоземног мора?

Израел планира потопити систем Хамасових тунела у Гази водом из Средоземног мора?

Милер је напоменуо да је од средстава које је амерички Конгрес првобитно додијелио предсједнику САД Џозефу Бајдену, више од 97 одсто укупног износа већ потрошено.

До средине новембра Пентагон је искористио 97 одсто претходно договорених издвајања за Украјину, а Стејт департмент је потрошио сва средства.

"Запад демонстрира политичку пристрасност и русофобију"

Данас је директорка Канцеларије за буџет Бијеле куће Шаланда Јанг такође напоменула да ће Америка остати без средстава за подршку Украјини у наредним недјељама у случају да Конгрес не предузме нешто.


Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.