Vlasnik "Tvitera"

Šamar Donaldu Trampu: Mask podržao Desantisa

  • Izvor: Srna
  • 26.11.2022.09:33

Vlasnik "Tvitera" milijarder Ilon Mask rekao je da bi na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD 2024. godine podržao guvernera Floride republikanca Rona Desantisa, ako se bude kandidovao.

"Moja želja za predsjedničke izbore 2024. godine je da kandidat bude neko ko je razuman i centrista istovremeno. Nadao sam se da bi to mogao da bude neko iz Bajdenove administracije, ali sam se dosad razočarao", naveo je Mask na "Tviteru".

Mask je izjavio ranije da je prije glasao za demokrate, ali da su oni "posali stranka podjele i mržnje" i da ne može više da ih podržava, te da će glasati za republikance.

Bivši američki predsjednik Donald Tramp najavio je svoju predsjedničku kandidaturu prošle sedmice, nakon što republikanci nisu uspjeli da dobiju većinu u Senatu.

Republikanci su uspjeli da dobiju kontrolu u Predstavničkom domu, ali uz manju prednost od očekivane.

Eksperti smatraju da će se Tramp suočiti sa oštrom konkurencijom za nominaciju zbog nove generacije republikanskih lidera u usponu, uključujući De Santisa, koji je odnio ubjedljivu pobjedu nad svojim starim protivnikom Čarlsom Kristom i ponovo izabran na mjesto guvernera Floride u novembru.