ATV

Britanci obučavaju Ukrajince

"Sandej tajms": U toku obuka za napad na Krim?

  • Извор: СРНА
  • 30.07.2023. 16:52

Britanske snage obučavaju pripadnike specijalne brigade ukrajinske vojske za napad i zauzimanje Krima prije Božića, piše britanski dnevnik "Sandej tajms", pozivajući se na svoje izvore.

Prema pisanju lista, više od 2.000 vojnika nalazi se na obuci na lokaciji u oblasti Dartmur i biće "udarna snaga invazije".

"Operacija na Krim obuhvataće udare iz vazduha, kopna i mora dok će ukrajinski komandosi koristiti tehnologiju da bi narušili i onesposobili djelovanje ruskih snaga", piše list.

Višerangirani pripadnik britanskih snaga izjavio je da je tokom obuke naglašena upotreba taktike NATO za pomoć ukrajinskim vojnicima da "oblikuju borbeni prostor", prije udara u neprijateljsko središte.

"Možemo ih obučavati našoj taktici i upotrebi opreme ali uspjeh zavisi od sposobnosti Ukrajinaca da se brzo prilagode i prevaziđu izazove", dodaje zvaničnik.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм