На Флориди

Састали се Орбан и Трамп!

  • Извор: АТВ
  • 09.03.2024. 08:45

Премијер Мађарске Виктор Орбан и бивши амерички предсjедник и највероватније кандидат републиканаца на овогодишњим предсједничким изборима Доналд Трамп састали су на Флориди, на Трамповом имању Мар-а-Лаго, што је био трећи сусрет двојице политичара.

Мађарска делегација предвођена Виктором Орбаном стигла је у Трампову резиденцију у петак пет сати поподне по локалном времену, а потом су одржани једночасовни разговори са Доналдом Трампом и његовим сарадницима, преноси мађарска агенција МТИ.

Орбан је послије састанка на мрежи "Икс" написао да су "потребни лидери у свијету који се поштују и који могу да створе мир".

- Он је таква особа! Вратите се и донесите нам мир господине предсједниче! - навео је Орбан, додајући да је било задовољство посјетити Трампа.

Из штаба Трампове кампање касно у петак је саопштено да су Трамп и Орбан разговарали о "широком спектру питања која утичу на Мађарску и Сједињене Државе, укључујући значај јаких и сигурних граница за заштиту суверенитета сваке нације", наводи АП.

Након разговора услиједила је заједничка вечера и концерт, преноси мађарски Индекс.

Орбан је прошлог мјесеца изјавио да се нада да ће се Трамп вратити у Бијелу кућу и да ће допринијети постизању примирја у Украјини.

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је, уочи јучерашњег састанка Орбана и Трампа, да ће, ако кандидат Републиканске странке побједи на америчким предсједничким изборима, САД поново предводити снажан предсједник.

Орбан је прошлог мјесеца подржао Трампово настојање да се врати у Бијелу кућу након предсједничких избора ове године, а 23. фебруара је изјавио да се нада да ће се Трамп вратити у Белу кућу и да ће допринијети да се постигне примирје у Украјини.

Агенција подсјећа да је Орбан одбио да пошаље оружје Украјини и да је критиковао Запад због увођења санкција Русији.

Орбан је више пута позивао на прекид ватре и окончање рата у Украјини.

(Фото: Икс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.