ATV

Матео Месина Денаро

Сахрањен шеф италијанске мафије

  • Извор: СРНА
  • 27.09.2023. 11:41

Шеф италијанске мафије Матео Месина Денаро сахрањен је данас у родном граду Kастелветрану на Сицилији.

Сахрани је присуствовала неколицина чланова породице. Међу присутнима била је Денарова кћерка Лоренца Алања, као и његове двије сестре и брат.

Kовчег са тијелом Денара превезен је током ноћи уз пратњу полиције до гробља из болнице у централном дијелу Италије, у којој је некадашњи шеф мафије преминуо у понедјељак, 25. септембра.

Возило са ковчегом стигло је у Kастелветрано у зору и одмах је прошло кроз капију гробља и није пролазило кроз насељена подручја како би се избјегла било каква јавна демонстрација поштовања или бијеса.

Преминуо лидер сицилијанске мафије

Преминуо лидер сицилијанске мафије

Полиција је спријечила улазак новинара у гробље, а сахрана је обављена без опијела, јавио је Ројтерс.

Денаро је проглашен кривим за бројне злочине, укључујући помагање да се спроведе план за убиство тужилаца Ђованија Фалконеа и Паола Борселина 1992. године. Осим тога, он се сматра одговорним и за бомбашке нападе у Риму, Фиренци и Милану, у којима је 1993. године убијено 10 људи, као и за отмицу дванаестогодишњег Ђузепеа ди Матеа, како би се његов отац одвратио од намјере да изнесе у јавност доказе против мафије. Ђечак је убијен након двије године, а његово тијело је растворено у киселини.

Шеф "Kоза ностре" био је у бјекству 30 година, након чега је ухапшен приликом изласка из болнице у којој се лијечио од рака.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:35 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:00 Серија: Ел Чапо (16+)

    Подвизи озлоглашеног нарко-боса.