"У веома тешком положају"

Шеф британске војске дао мрачне прогнозе за украјинске оружане снаге у наредним мјесецима

  • 28.02.2024. 07:08

Очекује се да ће Украјина у недостатку муниције бити у веома тешком положају у свом рату с Русијом и да ће тако остати наредних неколико мјесеци док се Запад не договори о корацима за подршку Кијеву, признао је шеф британских оружаних снага адмирал Тони Радакин.

Адмирал Тони Радакин, говорећи на конференцији у Лондону, није директно коментарисао француски приједлог о распоређивању западних копнених трупа у Украјини, већ је умјесто тога нагласио хитну потребу за повећањем индустријске помоћи, преноси Гардијан.

Русија ће предложити БРИКС-у формирање независног финансијског система

Русија ће предложити БРИКС-у формирање независног финансијског система

Војни шеф је рекао да се Украјина суочава с тешком ситуацијом на копну гдје се њена војска "бори у погледу недостатка муниције и залиха" с америчком војном помоћи коју су зауставили републиканци у Конгресу, а Европа још није у стању да попуни јаз.

Амерички предсједник Џо Бајден састао се у уторак с лидерима Конгреса у Бијелој кући ради разговора о нацрту закона о помоћи Украјини, на састанку који је лидер већине у Сенату Чак Шумер описао као "интензиван".

Радакин је рекао да се међу савезницима у НАТО-у воде разговори о томе "како можемо ојачати нашу подршку Украјини" - с новим најавама које се очекују на или уочи јулског самита НАТО-а у Вашингтону.

Карлсон: Упозорили су ме да бих могао да будем ухапшен због интервјуа са Путином

Карлсон: Упозорили су ме да бих могао да будем ухапшен због интервјуа са Путином

Русија је већ "на тактичком нивоу освајала релативно малу територију", рекао је војни званичник, укључујући град Авдејевку на источном фронту.

"Мислим да је то невоља која ће вјероватно трајати најмање наредних неколико мјесеци", закључио је Радакин, сугеришући да је мало вјероватно да ће Кијев бити у стању да покрене нову контраофанзиву у блиској будућности преноси Кликс.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.