Šokantan video

Senegalski odbornici udarali trudnu kolegicu, osuđeni na 6 mjeseci zatvora

 • Izvor: ATV
 • 03.01.2023.08:10

DVOJICA opozicionih parlamentaraca u Senegalu osuđena su na šest mjeseci zatvora jer su tokom rasprave udarili trudnu kolegicu Amy Ndiaye u stomak. Sudac je takođe naredio Mamadou Niangu i Massati Sambu da zastupnici Ndiaye plate pet miliona CFA franaka (oko 8.100 $) odštete.

Oni su napali Ndiaye nakon što je ona kritikovala opoziciju. a incident koji se dogodio 1. decembra je naišao na osude širom svijeta.

Na snimku koji se proširio internetom je vidljivo da je Samb prišao Ndiaye i krenuo da je šamara, nakon čega je ona krenula stolicom na njega. Tu dobija udarac nogom u stomak od drugog parlamentarca.

Tu nastaje komešanje i ostali parlamentarci pokušavaju da smire situaciju, a Ndiaye pada u nesvijest. 

Strahovalo se da će izgubiti bebu, a njen advokat Baboucar Cissé je za novinsku agenciju AFP izjavio da je ona "i dalje u izuzetno teškoj situaciji", iako je puštena iz bolnice.

Advokati dva parlamentarca nasilnika, iako postoji snimak, su na sudu tvrdili kako njihovi klijenti nisu fizički napali svoju kolegicu, javlja BBC.

Advokati optuženih opozicionih parlamentaraca su zastupali stav da njihovi klijenti imaju imunitet od krivičnog gonjenja.

Inače u senegalskom parlamentu vlada napetost otkako je vlada izgubila većinu na parlamentarnim izborima u januaru prošle godine.

 • 20:20 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Svakog ponedjeljka u 20 časova i 20 minuta na programu ATV-a za vas putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:00 Emisija: Ćirilica

  Svakog ponedjeljka u 21 čas na programu ATV-a možete da pratite emisiju „Ćirilica“ urednika i voditelja Milomira Marića.

 • 23:30 Serija: Bolivar (12+)

  Jedna od najpoznatijih kolumbijskih istorijskih drama i televizijskih serija 'Bolívar, una lucha admirable', što bi u prijevodu značilo 'Bolivar, borba vrijedna divljenja', prati život venecuelanskog nacionalnog heroja Simona Bolivara.