Sjeverna Koreja

Sestra Kim Džong Una zaprijetila Južnoj Koreji

  • Извор: Телеграф
  • 24.11.2022. 08:53

Moćna sestra sjevernokorejskog lidera Kim Džong Una uputila je danas uvredljive prijetnje Južnoj Koreji zbog razmatranja unilateralnih sankcija Sjevernoj Koreji.

Ona je novog južnokorejskog predsjednika i njegovu vladu nazvala idiotima i "podivljalim psima koji grizu kost koju im je bacio SAD".

Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova je prije dva dana izjavilo da preispituje dodatne unilateralne sankcije Sjevernoj Koreji zbog nedavnih raketnih testiranja.

Ministarstvo je saopštilo da će takođe razmotriti sankcije i mjere ograničenja za navodne kibernetičke napade Sjeverne Koreje ako Džong Un krene s većom provokacijom poput nuklearnog napada.

"Pitam se kakve će sankcije južnokorejske vlasti, koje nalikuju na divljeg psa što trči unaokolo i grize kost koju je bacio SAD, drsko nametnuti Sjevernoj Koreji? Kakav spektakularan prizor!", kazala je Kim Jo Džong, a prenosi AP.

Sestra sjevernokorejskog lidera nazvala je novog južnokorejskog predsjednika i članove njegove administracije "idiotima koji stvaraju opasnu situaciju".

Dodala je da Južna Koreja "nije bila naša meta" dok je njen bivši predsjednik, koji je tražio pomirenje sa Sjevernom Korejom, bio na vlasti, prenosi "Telegraf.rs".