4% разлике

Истраживање Си-Ен-Ена: Трамп испред Бајдена за четири одсто

  • Извор: АТВ
  • 05.02.2024. 08:29

Бивши предсједник САД Доналд Трамп води испред актуелног предсједника Џоа Бајдена, показала је анкета Си-ен-ена док у Америци трају предсједнички предизбори.

Анкета наглашава опречна осјећања бирача о водећим кандидатима. Велика већина демократа и републиканаца каже да би била задовољна када би кандидат њихове странке побиједио у таквом реваншу. Ипак, знатна мањина бирача изражава жељу за другом опцијом ако Бајден и Трамп буду номиновани.

Све у свему, 49 одсто регистрованих бирача каже да би подржало Трампа да се данас одрже избори између њих двојице, док 45 одсто подржава Бајдена, а 5 одсто каже да би гласало за неког другог, наводи Си-ен-ен.

Бајденова подршка међу традиционално демократским блоковима, као што су млађи гласачи и обојени гласачи, није порасла од јесени - гласачи млађи од 35 година и даље су равномјерно подијељени, 49 одсто подржава Бајдена и 46 одсто Трампа, док обојени гласачи  дају предност Бајдену у са 57 одсто на Трампа који је има подршку 35 одсто обојених гласача.

И Трамп и Бајден су и даље дубоко под водом у погледу наклоности. 59 одсто Американаца има неповољан став о Бајдену, а 55 одсто негативно гледа на Трампа. Многи кажу да Бајден не заслужује реизбор (66 одсто). Американци углавном виде Трампове ставове и политику као „превише екстремне” (63 одсто), док већина види Бајденове ставове и политику као „генерално мејнстрим” (61 одсто).

Анкета је показала да би побједа било ког кандидата већину нације оставила незадовољном, а значајан дио узнемирен, пише Си-ен-ен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)