Osuđen za seksualne prestupe

Širi se krug Epstinovih "prijatelja": Sastanci sa milijarderima, političarima, režiserima

  • Извор: РТ Балкан
  • 04.05.2023. 09:34

Direktor CIA-e, dugogodišnji predsjednik koledža i vodeće žene u finansijama. Krug ljudi koji su se družili sa Džefrijem Epstinom godinama nakon što je bio osuđen za seksualne prestupe širi je nego što se mislilo, piše "Volstrit džornal" pozivajući se na dokumenta i milijarderove rokovnike.

Vilijam Berns, direktor Centralne obavještajne agencije od 2021. godine, imao je tri zakazana sastanka sa Epstinom 2014. godine, kada je bio zamjenik državnog sekretara, pokazuju dokumenti.

Ketrin Rumler, savjetnica Bijele kuće pod predsjednikom Barakom Obamom, imala je desetine sastanaka sa Epstinom u godinama nakon službe u Bijeloj kući i prije nego što je postala vrhunski advokat u "Goldman Saksu".

Epstajnov saučesnik pronađen obješen u ćeliji

Epstajnov saučesnik pronađen obješen u ćeliji

Leon Botstin, predsjednik Bard koledža, pozvao je Epstina, koji je doveo grupu mladih gošća, u kampus. Noam Čomski, profesor, pisac i politički aktivista, navodno je večerao sa osramoćenim finansijerom u njegovoj kući na Menhetnu 2015.

"Volstrit džornal", koji je kontaktirao sa mnogim imenima koja su se pojavila u Epstinovoj "crnoj knjizi", navodi da su kontakti, večere i druženja bili njihov pokušaj da se iskoriste bogatstvo i veze seksualnog predatora.

Nekoliko ih je reklo da su smatrali da je odslužio svoju kaznu i da se rehabilitovao.

Bil Gejts: Druženje s pedofilom Epstajnom bilo je velika greška

Bil Gejts: Druženje s pedofilom Epstajnom bilo je velika greška

Epstin je 2006. godine optužen za seksualno zlostavljanje djevojčica na Floridi koje su imale samo 14 godina. Federalni istražni biro i policija su izvršili istragu, a Epstin je postigao dogovor sa tužiocima 2008. Izbjegao je federalne optužbe i izjasnio se krivim za traženje i pribavljanje maloljetnice za prostituciju. Registrovao se kao seksualni prestupnik i odradio 13 mjeseci programa rehabilitacije.

Iako su mnogi njegovi poznanici prekinuli veze - nekoliko političara vratilo mu je donacije, kao i njegova banka "Džej Pi Morgan Čejs", iako su glavni bankari privatno nastavili da sarađuju sa njim jer im je dovodio nove klijente, Epstinovi dani bili su od jutra do mraka bili ispunjeni sastancima sa istaknutim ljudima, pokazuju dokumenta u koja je "Volstrit džornal". Bilo je večera u njujorškim restoranima, sastanaka u luksuznim hotelima i okupljanja u kancelarijama istaknutih advokatskih kancelarija. Mnogi sastanci su održani u Epstinovoj kući na Menhetnu.

Nakon što je "Majami herald" objavio optuže desetina žena za zlostavljanje, tužioci su 2019. optužili Epstina za trgovinu ljudima. Ubio se u njujorškom zatvoru dok je čekao suđenje.

Epstajnova žrtva optužuje britanskog princa za silovanje

Epstajnova žrtva optužuje britanskog princa za silovanje

Nakon prve ture podataka iz rokovnika i dokumenata, "Volstrit džornal" sada je objavio da se Epstin družio i sa Lorensom Samersom, bivšim ministrom finansija i nekadašnjim predsednikom Harvarda, koji je od njega tražio donacije.

Rid Hofman, milijarder i suosnivač "LinkedIna", posjetio je Epstinovo privatno ostrvo na Karibima. Oskarovac Vudi Alen desetak puta je sa suprugom večerao u Epstinovoj vili i pozivao ga na filmske projekcije.

Ehud Barak, bivši izraelski premijer, posjetio je Epstina na desetine puta i njegovim privatnim avionom odlazi na Floridu i u Njujork.

Leon Blek, milijarder, suosnivač giganta privatnog kapitala "Apolo global menadžment", zakazao je više od 100 sastanaka sa Epstinom od 2013. do 2017. godine.

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: