Бивши замјеник премијера

Скандал: Посланик лежао на улици и псовао

  • Извор: Индекс
  • 12.02.2024. 14:12

Актуелни аустралијски посланик и бивши замјеник премијера Барнаби Џојс огласио се након што је објављен снимак на којем он лежи на плочнику у Канбери и псује на свој мобител. Истовремено, расте притисак на Националну странку Аустралије да санкционира свог члана.

Тамошњи медији тврде како Џојс није присуствовао страначком састанку на којем се расправљало о инциденту. Очекује се да ће шеф странке Давид Литлепроуд обавити разговор са њим током данашњег дана. 

Премијер затражио објашњење

У петак је Дејли Мејл Аустралија објавио снимак на којем посланик лежи лицем према горе на плочнику, док су му ноге на жардињери за цвијеће, те телефонира и изговара вулгарности. Џојс је за мрежу Севен признао да је "направио велику грешку" мијешајући алкохол с лијеком на рецепт који је узимао". 

"Пијем лијекове на рецепт и кажу вам да се одређене ствари могу догодити ако пијете, и 100 одсто су у праву. Не тражим саосјећање и не тражим изговор. Остаћу при томе. Сјео сам на жардињеру, пао сам и снимљен сам", рекао је. 

Тежак судар камиона код Добоја, има повријеђених

Тежак судар камиона код Добоја, има повријеђених

Премијер Ентони Албанесе је у петак рекао да се посланик Џојс налази у "очито тешким околностима". У недјељу је затражио објашњење догађаја. 

"Мислим да ће се људи такође размишљати каква би била реакција да се министар из моје владе тако понаша? Мислим да једноставно треба објашњење онога што се догодило", поручио је.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок