ATV

Бивши замјеник премијера

Скандал: Посланик лежао на улици и псовао

 • Извор: Индекс
 • 12.02.2024. 14:12

Актуелни аустралијски посланик и бивши замјеник премијера Барнаби Џојс огласио се након што је објављен снимак на којем он лежи на плочнику у Канбери и псује на свој мобител. Истовремено, расте притисак на Националну странку Аустралије да санкционира свог члана.

Тамошњи медији тврде како Џојс није присуствовао страначком састанку на којем се расправљало о инциденту. Очекује се да ће шеф странке Давид Литлепроуд обавити разговор са њим током данашњег дана. 

Премијер затражио објашњење

У петак је Дејли Мејл Аустралија објавио снимак на којем посланик лежи лицем према горе на плочнику, док су му ноге на жардињери за цвијеће, те телефонира и изговара вулгарности. Џојс је за мрежу Севен признао да је "направио велику грешку" мијешајући алкохол с лијеком на рецепт који је узимао". 

"Пијем лијекове на рецепт и кажу вам да се одређене ствари могу догодити ако пијете, и 100 одсто су у праву. Не тражим саосјећање и не тражим изговор. Остаћу при томе. Сјео сам на жардињеру, пао сам и снимљен сам", рекао је. 

Тежак судар камиона код Добоја, има повријеђених

Тежак судар камиона код Добоја, има повријеђених

Премијер Ентони Албанесе је у петак рекао да се посланик Џојс налази у "очито тешким околностима". У недјељу је затражио објашњење догађаја. 

"Мислим да ће се људи такође размишљати каква би била реакција да се министар из моје владе тако понаша? Мислим да једноставно треба објашњење онога што се догодило", поручио је.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.