Њујорк

ИСПРАВКА: Зеленски није дочекан поруком "Слава урину“

  • Извор: АТВ
  • 22.09.2023. 08:07

Вијест о начину на који је дочекан украјински предсједник Володимир Зеленски у Њујорку није била тачна. Наиме, на билборду у част украјинском предсједнику у том америчком граду није била порука "Слава урину“.

Украјински предсједник Володимир Зеленски боравио је у Њујуорку гдје се обратио пред Савјетом безбједности Уједињених нација.

Након Њујорка, Зеленски је отпутовао у посједу Канади а на аеродрому у Отави га је дочекао канадски премијер Џастин Трудо, јавио је ББЦ.

НАПОМЕНА: Из текста је избачен дио на којем се описује како је на билборду чија подлога је била у бојама заставе Украјине исписано "Слава урину“ умјесто "Слава Украјини“.

Такође, из текста је избачен и дио у којем се наводи да је на билбору била приказана и фотографија украјинског предсједника Володимира Зеленског.

Из текста је избачен и дио у којем се преноси изјава у којој компанија која је била задужена за билборд каже да се радило о пропусту интелигентног система.

Раскринкавање наводи да је тачност поменутих података провјеравао и Асошиејтед прес у анализи коју су објавили 23. септембра 2023. године.

Из компаније која управља билбордом са снимка за АП су рекли како на њему никада није био “ниједан украјински оглас”, односно да није приказивао наводну поруку о Украјини.

“Ниједан украјински оглас никада се није приказивао на том простору”, рекла је за АП Ерин Ваткинс, генерална савјетница Биг Оутдора, компаније која је направила и која управља билбоардом. 

“То је у потпуности измишљено”, поручили су из компаније.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.