За ову зиму

Служба државне безбједности Грузије: У Тбилисију се крчка нови Евромајдан!

  • 18.09.2023. 15:10

Служба државне безбједности Грузије тврди да се за ову зиму у земљи спрема сценарио попут украјинског Евромајдана - група завјереника из Грузије и из иностранства планира да организује нереде за насилну промјену власти, преносе "РИА Новости".

"Група планира да организује дестабилизацију и грађанске немире. Датум почетка деструктивних акција је период од октобра до децембра", наводи се у саопштењу службе.

Изабран је период од октобра до децембра јер ће у том периоду бити објављени привремени извјештај Европске комисије и коначни извјештај Европске уније о томе да ли ће Грузија добити статус кандидата за чланство у ЕУ, појашњавају из службе.

Лавров: Америка води рат против Русије

Лавров: Америка води рат против Русије

Чланови групе су развили неколико сценарија. Један од њих је постављање шатора на централним авенијама и затварање владиних зграда, а затим ће активирати бомбу у дијелу града где ће бити шатори како би цивилне жртве довеле до немира у граду.

Све ово личи на нешто што се 2014. године већ десило у држави која се граничи са Русијом, како сама Служба државне безбједности Грузије и наводи – криминална група разматра сценарио сличан украјинском Евромајдану.

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

Путин о мировним преговорима: На крају ће сви плесати уз руску музику!

Према информацијама државне службе безбједности, организатори су замјеник начелника Министарства унутрашњих послова из времена Михаила Сакашвилија Георгиј Лортикипанидзе, бивши тјелохранитељ Сакашвилија Михаил Батурин и командант "Грузијске легије" у Украјини Мамук Мамулашвили.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина