Украјина

Снајпериста наводно оборио рекорд "најдаљег" убиства: Метак летио 10 секунди

  • Извор: Курир
  • 20.11.2023. 08:23

Украјинска војска тврди да сада држи свјетски рекорд за убиство са највеће удаљености из снајпера у историји.

На друштвеним мрежама појавио се узнемирујући видео снимак на коме се наводно види како украјински снајпериста погађа руског војника са невјероватних 3.800 метара удаљености.

Није познато гдје је забиљежена језива сцена, али су снимак верификовали многи стручњаци, укључујући и поузданог војног блогера Албина Фела.

"Нови свјетски рекорд! Снајпериста СБУ погодио је освајача са удаљености од 3.800 метара. Снајпериста СБУ поставио је свјетски рекорд за најефикаснији хитац. Претходни рекорд био је 3.540 метара. Важно је напоменути да је овај хитац испаљен из украјинске пушке 'Лорд оф тхе Хоризон'. На снимку се јасно виде погоци и страх окупатора који стоје у близини. Снајперисти СБУ мијењају правила свјетских снајпериста показујући способност да ефикасно раде на фантастичним удаљеностима", наводи блогер, преноси "Курир".


Нападнута Москва, активирана ПВО

Нападнута Москва, активирана ПВО

Снајперска пушка ЛОТХ илити "Лорд оф де Хоразон" има тачност од једног лучног минута што је отприлике 0,016 степени кад се користи као угаоно мјерење укупно. Метак испаљен из ње одржава надзвучну брзину током првих 2.700 метара свог пута.

Другопласирани хитац, који је Украјина избацила са првог мјеста, сада држи снајпериста из канадске војске, који је погодио милитанта Исламске државе у Ираку са удаљености од 3.450 метара.

На објављеном снимку види се да метак лети око 10 секунди прије него што војник пада.

Руска страна за сада није ни потврдила ни демантовала тврдње украјинске војске.

Пратите нас и путем Вибера