Okolnosti se razjašnjavaju

Snažne eksplozije u blizini ruske baze na Krimu, crni dim prekrio nebo

  • Извор: Телеграф
  • 09.08.2022. 16:05

Tri svjedoka rekla su za Reuters da su čuli snažne eksplozije i vidjeli crni dim koji je dopirao iz pravca ruske vojne vazduhoplovne baze na Krimu.

- Najmanje 12 eksplozija različitog intenziteta čulo se u roku od jednog minuta oko 15:30 sati po lokalnom vremenu - rekli su svjedoci.

Tri su bila posebno glasne, izazivajući varnice i dim.

Otprilike 30 minuta kasnije, još jedna eksplozija, koju su svjedoci opisali kao najglasniju od svih, izazvala je još dva oblaka dima i prašine.

U obližnjem gradu Saki oglasile su se sirene.

Na snimcima koji su navodno snimljeni na licu mjestu i koji su objavljeni na društvenim mrežama vidi se oblak dima. Međutim, snimci nisu mogli da budu nezavisno potvrđeni, prenosi Reuters.

Ruski guverner Krima Sergej Aksjonov rekao je u objavi na svom Telegram kanalu da je otišao u to područje i da se "okolnosti razjašnjavaju".

Na lice mjesta poslate su i hitne službe.

Mještani su prijavili zastoje na putevima koji vode dalje od obale.

Rusija je decenijama uzimala u zakup pomorsku luku Sevastopolj, dom njene Crnomorske flote, od Kijeva, ali je 2014. godine anektirala cijelo poluostrvo u potezu koji nije priznala većina drugih zemalja.

Krim je do sada bio pošteđen intenzivnog bombardovanja i artiljerijskih borbi koje su se vodile u drugim oblastima istočne i južne Ukrajine od 24. februara, kada je predsjednik Vladimir Putin naredio ruskim oružanim snagama da uđu u Ukrajinu.

Тагови: