Невријеме

Снијег и киша однијели десетине живота

  • Извор: Агенције
  • 06.03.2024. 10:17

Авганистан и Пакистан погодило је екстремно невријеме праћено обилним сњежним и кишним падавинама, а више од 80 људи је изгубило животе.

Због јаке кише су поједина подручја поплављена што је приморало становнике на бијег, а мећаве и клизишта на планинама блокирали су саобраћај и практично одсјекли те крајеве од остатка свијета.

Новоизабрани пакистански премијер Шехбаз Шариф посјетио је данас град Гвадар на јужној обали који је поплављен након прошлонедјељне обилне кише. Он је истакао да је у поплавама погинуло пет људи, док је у Гвадару и оближњим градовима Џивани и Пасни уништено више од 3.200 кућа.

У сусједном Авганистану, у недавним великим сњежним падавинама, умрло је најмање 39 људи у различитим покрајинама, док их је на десетине повријеђено.


24 године по цијели дан брине о слијепом и непокретном сину

24 године по цијели дан брине о слијепом и непокретном сину

"Недавни снијег и киша потпуно су или дјелимично уништили 637 кућа и усмртили више од 14.000 грла стоке", рекао је портпарол талибанског Министарства за управљање катастрофама Џанан Сајек.

Двије сусједне земље су неке од најрањивијих на климатске промјене. Често се суочавају са земљотресима, сушама, поплавама, клизиштима и другим природним катастрофама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.