Napadač porijeklom iz BiH?

Snimljen trenutak kada je izrešetan mladić pošto je ubo policajca nožem u vrat

  • 05.06.2020. 11:53

Protesti se šire na području Sjedinjenih Američkih Država zbog smrti Džordža Flojda koji je nastradao 25. maja prilikom brutalnog hapšenja.

Sve su veće tenzije na ulicama američkih gradova, a prekjuče je u sukobu sa policijom izrešetan i 20-godišnji Dženan Camović koji je zario nož u vrat jednom od njihovih kolega.

Do incidenta je došlo u Bruklinu, kada je Dženan prišao policiji koja je tragala za pljačašima odgovornim za obijanje radnji i jednom od njih zario nož u lijevu stranu vrata.

Prema navodima američkih medija, promašio je je glavnu arteriju. Nekoliko sekundi kasnije odjeknuli su pucnji i još policajaca je potrčalo u tom pravcu, a na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se čuje galama i policijske sirene.

- Kada su stigli ugledali su napadača sa pištoljem u rukama. Vjeruje se da je uzeo pištolj od jednog od policajaca. Motiv napada se još utvrđuje. Za sada djeluje da je u pitanju kukavički nenameran napad na policajca. Srećom, kolega je preživio - saopštili su iz policije u Njujorku i dodali da se provjerava da li napad možda ima veze i sa terorizmom.

Ugledavši ga sa pištoljem u rukama i ranjenje kolege, policajci su otvorili vatru.

Ispaljeno je više od 20 hitaca, od kojih je najmanje osam završilo u tijelu Camovića.

Ljekari se bore za život 20-godišnjaka koji prema riječima rođaka nije gajio mržnju prema policiji i da nema veze sa terorizmom. 

Za sada nije jasno da li je Camović rođen u SAD ili je ranije iz BiH došao da živi u Ameriku.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм