Немилосрдна нарко шефица

Софија Вергара и Гриселда Бланко залудјеле свијет: Ево ко је кокаинска кума

  • Извор: 24сата.хр
  • 12.02.2024. 13:02

Популарна глумица Софија Вергара залудјела је свијет улогом у најновијој серији у којој глуми нарко шефицу Гриселду Бланко.

Од изласка серије на свјетлост дана људи масовно претражују интернет у жељи да сазнају нешто више о Гриселди Бланко.

Али које она била и зашто је добила надимке кокаинска кума и црна удовица?

"Не мислим да икакве везе с таквим има то што је била жена, не мислим да се хтјела доказати. Сматрам да је Гриселди Бланко такво понашање било нормално због начина на који је одрастала. Била је једноставно насилна", рекао је Боб Паломбо из америчке агенције ДЕА која се бавила истрагама повезанима с дрогом за "Максим" 2008. године.

Паломбо је Гриселду истраживао годинама.


Детаљи велике потраге у БиХ: У ријеци код Стоца пронађено возило

Детаљи велике потраге у БиХ: У ријеци код Стоца пронађено возило

‘Црна удовица’ или ‘кокаинска кума’ поново је тема у јавности након што је на Нетфликсу недавно изашла серија ‘Гриселда’, а злогласну Колумбијку утјеловила је Софија Вергара. И раније је Гриселда добила филмску верзију. У филму ‘Кокаинска кума’ 2017. ју је утјеловила Кетрин Зита Џонс, преноси "24сата.хр".

Криминалом се бавила од малих ногу

Гриселда Бланко рођена је 1943. године у Картагини у Колумбији. Криминал јој није био стран те је од малих ногу почела живјети без правила и морала.

Постоје и приче да је са тек 11 година отела дјечака и убила га када његови родитељи нису платили откупнину.

Након тога препустила се џепарењу и проституцији. Када је имала само 13 година почела је живјети с Карлосом Трухиљом, који је тада наводно био сводник и кривотворио документе. Он јој је постао и први супруг.

Добили су и три сина, али брак није потрајао, и то наводно због царства криминала које је све више расло… На крају је и завршио мртав, и то управо због Гриселде, наводи "Пипл".

Њен други супруг био је Алберто Браво, а ‘кокаинска кума’ преселила се с породицом у Квинс у Њујорку. И њен нови супруг кријумчарио је кокаин, а све под кринком увоза одјеће.


Да ли сте знали чему служе црне тачкице на шофершајбни?

Да ли сте знали чему служе црне тачкице на шофершајбни?

И Гриселда се наизглед бавила одјећом – отворила је своју творницу доњег веша у Колумбији. Но, доњи веш имао је посебну сврху. У њих су били ушивени посебни џепови у којима су кријумчарили дрогу.

Кријумчарска идила није дуго потрајала те је 1975. године полиција покуцала на врата.

Гриселда и Браво били су ухапшени заједно с још 150 људи.

"Највећа икад откривена колумбијска нарко организација", тако су о њима писали у новинама тада, а оптужнице подигнуте против њих биле су разнолике, од уроте, производње, кријумчарења и продаје кокаина широм Америке.

Била је немилосрдна

Власти су оптужницу подигле након што су Гриселда и Браво покушали побјећи од федералне истраге назад у Колумбију како би неометано наставили са својим бизнисом. Међутим, Гриселда није ни с Бравом очигледно била у добрим односима.

Пар се посвађао, извадио оружје, а резултат је био један мртав и један рањен. Гриселда је Брава упуцала и усмртила, а и сама је ‘зарадила’ метак у стомак, али је преживјела.


Ставите ово у новчаник и паре ће се слијевати у њега

Ставите ово у новчаник и паре ће се слијевати у њега

Након тога је ‘кокаинска кума’ преузела контролу над цијелом кокаинском операцијом…

Убиства су је пратила кроз цијели живот, а бројни су је описивали као немилосрдну. Све проблеме, причали су, рјешавала је ликвидацијама. Нико јој није смио стати на пут.

Била је поносна на своје богатство које је згрнула на кокаину, а колико је била ‘пуна себе’ говори и прича да је свог најмлађег сина, која је добила с трећим супругом Дариом Сепулведом, назвала Мајкл Корлеоне Бланко, према лику из филма ‘Кум’.

Они су се 1978. вратили у САД у тајности те смјестили у Мајамију. Она је наставила владати својим картелом…

Свега годину дана касније догодило се крвопролиће у Даделанд Молу. Двојица Гриселдиних убица ликвидирали су Хермана Хименеза Панеса и његовог тјелохранитеља, а ранили и бројне друге. Панесо је био укључен на неки начин у кријумчарење дроге.

‘Црна удовица’ је наредила и убиство свог трећег супруга 1983. године. Међу супружницима било је доста проблема, но највећа битка водила се око дјетета, Мајкла.

Гриселда је хтјела да син буде уз њу, док је Дарио сматрао да је дјечаку боље с њим. Када Гриселда није допустила да син оде с оцем, Сепулведа га је одвео у Колумбију.

Убијен је у ауту док је дјечак сједио поред њега…

‘Убила би и оне који су је само криво погледали’

Гриселду су напокон ухапсили 1985. године, у Калифорнији. Како је тада навела ДЕА, када су је полицајци зауставили, рекла им је лажно име и дала лажне документе, али није јој прошло.


Станија: Ево како да зарадите првих 100.000

Станија: Ево како да зарадите првих 100.000

На крају је осуђена на 15 година затвора, а док је служила казну за кријумчарење, осуђена је и за убиства. Тужилац Стивен Шелсингер увијек је сматрао како су два убиства за која је осуђена, премали број.

“Било их је сигурно више. Барем неколико десетина. Не можемо ни знати колико је убистава наредила у Колумбији“,  рекао је.

“Била је потпуни социопата. Убијала је људе како је хтјела. Убила би свакога ко јој се није свидио, ко јој је дуговао, ако су нешто направили с пошиљком, ма чак и ако су је криво погледали”,  рекао је једном приликом за "Мајами Хералд".

Гриселда је 2004. године изашла из затвора, након чега су је депортовали у Колумбију гдје је живјела до краја живота.

“Јако смо се изненадили јер смо мислили да ће је пуно раније убити. Имала је пуно непријатеља”,  рекао је детектив Нелсон Андреј, коментаришући Гриселдину смрт 2012. године.

Према страним медијима, ‘кокаинска кума’ стајала је испред меснице, заједно са својом трудном снахом, када ју је упуцао човјек на мотору.

“Када убијеш толико људи, као што је она учинила, само је питање времена прије него што неко ‘изравна резултат’” поручио је Андреј.

Гриселда је имала 69 година када је убијена.

Сину се не свиђа серија

Њеном сину, Мајклу Корлеонеу Бланку, не свиђа се како је серија представила његову мајку.

“Софија се не би добро провела да је моја мајка још увијек жива”, поручио је.


Продуцент открио за АТВ како је настала нова пјесма Тошета Проеског и хоће ли их бити још

Продуцент открио за АТВ како је настала нова пјесма Тошета Проеског и хоће ли их бити још

Оно што му се још не свиђа у серији је приказивање његове мајке ‘ружном’, будући да је Вергара сваки пут била на двосатној шминки и протетици.

“Моја је мајка била прекрасна жена и лудо је што људи говоре. Тврде да глумица мора изгледати више попут овиснице. Чињеница да је називају ‘ружном’ ме стварно вријеђа. Људи су видјели фотографије из полиције и једноставно кренули од тога, али када прочитате моју књигу, видјећете праве фотографије које објашњавају зашто су моју мајку у младости звали ‘порцуланском лутком'”, рекао је те додао како су се од градоначелника, гувернера до политичара у Сједињеним Америчким Државама удварали његовој мајци.

“Без обзира на све, морате поштовати моју мајку довољно да тражите конзултације с њеним најмлађим сином, њеним најбољим пријатељем који ју је посјећивао пет пута седмично током 23 године у затвору”, рекао је Мајкл.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.