Turska

Spasili ga nakon 128 sati ispod ruševina pa mu obećali dres Besiktasa

  • Извор: Анадолија
  • 11.02.2023. 12:55

Članovi Udruženja volontera za pomoć u katastrofama, koji su bili među spasiocima koji su izvukli trinaestogodišnjeg Ardu iz ruševina zgrade u Antakji, nakon 128 sati, obećali su dječaku pokloniti dres Besiktasa, javlja Anadolija.

Članovi Udruženja volontera za pomoć u katastrofama, koji su bili među timovima koji su spasili Ardu iz ruševina, obećali su dječaku dres Besiktasa, njegovog omiljenog kluba.

Predstavnik ovog Udruženja Ali Samet Ozkurt u razgovoru za Anadoliju ispričao je da im je trebalo tri sata da dođu do mjesta gdje se nalazio dječak, nakon što su čuli njegov glas.

"Imali smo vrlo emotivan razgovor s njim ispod ruševine. I on je navijač Besiktasa. Obećali smo mu pokloniti dres. Prebačen je u bolnicu i dobili smo njegove kontakt podatke od porodice. Bićemo s njim u kontaktu. Njega od sad smatramo našim sinom", kazao je Ozkurt.

Dodao je da nikada nisu gubili nadu iako je prošlo mnogo od zemljotresa.

"Uvijek imamo nadu. Uvijek radimo na tome da dođemo do nekog živog bića. Mali Arda je bio tako snažno, baš izdržljivo dijete koje nam je govorilo kako da dođemo do njega. U jednom momentu je rekao: 'I ja se pokušavam približiti vama.' Tako smo dobro komunicirali s njim, iako je dolje bio 128 sati. Drago nam je da smo spasili još jedan život", kazao je Ozkurt.

Istakao je da je važno da je dječak Arda sada dobro i da je dobrog zdravlja.

"Dobro se osjeća. Dok su ga nosili na nosilima podigao je ruku kako bi pokazao da se dobro osjeća i dao podršku porodici", rekao je Ozkurt na kraju.

Najnovije informacije o zemljotresima u Turskoj i Siriji možete pročitati NA OVOM LINKU.

Тагови: