Vrijednost robe oko 125.000 evra

Srpska banda harala Austrijom: Evo šta su krali i kako su pali!

  • Извор: Блиц
  • 13.06.2023. 22:38

Austrijska policija razotkrila je bandu srpskih državljana koja je krala skupocjene bicikle širom te zemlje. Njihov plijen, koji su krijumčarili u Srbiju i tu ga prodavali, austrijski istražni organi procijenili su na 126.000 evra.

Policija je pratila grupu od sedam provalnika za koje se sumnja da su krali uglavnom skupe bicikle, e-bicikle i e-skutere iz podruma i podzemnih parkirališta stambenih zgrada u Salzburgu i Gornjoj i Donjoj Austriji tokom 2022. godine pa sve do hapšenja.

Zakupila bilbord i javno se izvinila sinu kad je diplomirao

Zakupila bilbord i javno se izvinila sinu kad je diplomirao

– Vrijednost plijena je oko 126.000 evra, a prikazana su ukupno 54 dokaza. Uhapšena su dvojica glavnih osumnjičenih iz srpske grupe kriminalaca, starosti između 24 i 45 godina. Oni su se iz Beča, gdje im je bila baza, kolima dovozili do mjesta zločina, a pljačkali su u Salzburgu i okolnim opštinama, kao i u Matighofenu u gornjoj Austriji i Perhtoldsdorfu, Purgštalu, Vizelburgu i Laksenburgu u donjoj Austriji – precizirali su nadležni iz policijske uprave Salzburga.

Spahija: Miško Ražnatović je izveo najveću prevaru u istoriji košarke!

Spahija: Miško Ražnatović je izveo najveću prevaru u istoriji košarke!

Prema njihovim riječima, počinitelji su plijen prvo skrivali u iznajmljene kontejnere u Beču, a potom su ukradenu robu prevozili u Srbiju. Dio plijena vrijedan oko 9.000 evra zaplijenjen je i vraćen vlasnicima.

Dvojica Srba starosti 26 i 45 godina uhapšeni su u Beču i priznali su krivično djelo, a za još dvojicom osumnjičenih starosti 26 i 35 godina raspisana je potjernica, jer su u bjekstvu. Austrijska policija sumnja da je u ovu akciju uključeno još petoro ljudi koji žive u Srbiji, prenosi Blic.

Brojanica na tijelu za koje se sumnja da je Radovanovo spriječila da ga sahrane u masovnoj grobnici!

Brojanica na tijelu za koje se sumnja da je Radovanovo spriječila da ga sahrane u masovnoj grobnici!

Protiv osumnjičenih biće podnesene krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela po austrijskom zakonu okarakterisana kao provale, komercijalne krađe i zločinačko udruživanje.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм