Аустралија

Стотине људи спасене од поплава

  • Извор: Б92
  • 07.04.2024. 09:13

Више стотина људи спасено је током великих поплава у аустралијској држави Нови Јужни Велс, у чијим је регијама проглашено стање природне катастрофе, саопштиле су службе за ванредне ситуације.

Интензивне падавине на почетку викенда довеле су до евакуације људи из око 300 домова у сјевероисточном дијелу Сиднеја, наводи се у саопштењу.

Поплаве су изазвале велику штету широм државе за врло кратко вријеме, рекла је савезни министар за ванредне ситуације Кетрин Кинг.

"Влада Новог Јужног Велса наставља да процјењује штету и утицај ове катастрофе", навела је она.

Екипе Хитне помоћи су од петка обавиле око 200 спасавања од поплава пошто су неке регије остале одсјечене због оштећених или поплављених путева, рекао је државни министар за ванредне ситуације Џихад Диб.

Око 5.000 волонтера током ноћи је пружало помоћ погођенима, пренио је АФП.

Државни комесар за ванредне ситуације Карлин Јорк напоменула је да је и даље на снази 60 упозорења за области погођене поплавама.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм