Atlantik

Stotine mrtvih delfina nasukano na francuskoj obali

 • Izvor: Telegraf.rs
 • 24.01.2023.23:00

Stotine delfina nasukalo se na francusku obalu Atlantika i uginulo, dok je za nekoliko nedjelja pronađeno gotovo 300 leševa ove zaštićene vrste.

Naučnici opservatorije Pelagis sa Univerziteta La Rošel, koji su pregledali delfine i kod nekih obavili obdukciju, napominju da su u većini slučajeva postojali tragovi koji ukazuju da su delfini uhvaćeni ribolovačkom opremom, prenio je "Le Mond".

Stručnjaci opisuju trenutnu situaciju pretjeranog uginuća delfina kao intenzivnu i izuzetno ranu, jer su se takve epizode do sada događale uglavnom u februaru.

Napominju stoga da je kada je riječ o delfinima, sezona nasukavanja počela loše na francuskoj obali.

Gotovo 300 mrtvih delfina je od kraja decembra do 15. januara, pronađeno na obalama širom Biskajskog zaliva, čak i do dvadeset u nekim danima.

U Finisteruje već identifikovano 27 mrtvih morskih sisara, u Morbijanu 36, u Vandeji 122, u Primorskom Šarantu 53, u Žirondi 19, prenosi "Telegraf.rs".


(Foto: Facebook)

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.