Protesti

Sukob policije i demonstranata u Peruu: Bačene šok bombe i suzavac

 • Izvor: Agencije
 • 20.01.2023. 17:12

Hiljade demonstranata sukobilo se sa policijom u Limi glavnom gradu Perua, tokom protesta na kojem su zahtijevale svrgavanje predsjednice Perua Dine Boluarte.

Vlasti su uoči jučerašnjeg, protesta rasporedile skoro 12.000 policajaca širom glavnog grada.

Na demonstrante su bačene šok bombe i suzavac, prenosi AP.

Ministar unutrašnjih poslova Perua, Visente Romero Fernandez rekao je da je juče najmanje 13 civila i četiri policajca povrijeđeno u protestima u Limi, a da je ukupno, na protestima širom zemlje povrijeđeno 22 policajca i 16 civila, prenosi AP.

U nemirima širom zemlje poginulo je 55 ljudi, otkako je prvi predsjednik Perua ruralnog andskog porijekla Pedro Kastiljo smijenjen sa funkcije prošlog mjeseca, prenosi AP.

Protesti su doveli do najgoreg političkog nasilja u Peruu u više od dvije decenije i naglasili duboke podjele između urbane elite zemlje, uglavnom koncentrisane u Limi, i siromašnih ruralnih područja.

Bivši predsjednik Pedro Kastiljo je u pritvoru i očekuje se da ce mu se suditi za pobunu otkako je opozvan nakon neuspjelog pokušaja da se raspusti Kongres.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina

 • 23:15 Serija: Biro (12+)

  Jedna od najpoznatijih istorijskih drama i televizijskih serija.