Poslanik u NSRS

Šulić: Prioritet su projekti za Srpsku

  • Извор: АТВ
  • 12.01.2023. 19:07

Najvažnije je da odblokiramo projekte koji su bitni za Republiku Srpsku i to mi je prioritet u odnosu na fotelju u Savjetu ministara, kaže danas Denis Šulić, narodni poslanik SNSD-a koga će na mjestu ministra za ljudska prava i izbjeglice u Sarajevu, na koje je bio predložen, zamjeniti Sevlid Hurtić.

Šulić bi trebalo da umjesto Hurtića, bude ministar trgovine i turizma Srpske. Kaže da je cilj SNSD da štiti interese Republike Srpske i ne bavi se blokadama. 

"Važni projekti za Republiku Srpsku moraju biti ispred svakoga od nas, i Denisa Šulića, i Milorada Dodika, i bilo kog drugog političara i pojedinca", kaže narodni poslanik Denis Šulić.

Prijedlog da Šulić bude ministar u Sarajevu zasmetao je liderima dvije partije iz osmorke, koji su na kraju i napustili tu koaliciju, a bunili su se i u SDA, gdje misle da bi se, u tom slučaju, Savjet ministara prepustio proruskim snagama. Kako god, na to mjesto morao je Bošnjak iz Republike Srpske pa je Hurtić rješenje kojim su svi zadovoljni. On je spreman.

"Dogovorili smo saradnju sa budućim ministrom u federalnom ministrom za izbjegla i raseljena lica i direktorom Agencije u Republici Srpskoj za povratak. Desiće se varijanta da će svi projekti i stvari biti konačno na jednom mjestu i da konačno počnemo sistematski rješavati stvari", kaže Sevlid Hurtić.

Ovo je finiš dormiranja Savjeta ministara. Imena su na provjeri koje bi, kako očekuje predsjedavajuća Borjana Krišto, mogle da bude gotove i prije zakonskog roka od mjesec dana.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)