Медији пишу

"Тајмс оф Израел": Примирје пропало, Хамас прекршио споразум

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2023. 22:17

Примирје између Израела и палестинске милитантне групе Хамас данас је пропало након што је Хамас одбио да ослободи 10 женских талаца и умјесто тога покушао да ослободи отете из других категорија талаца, пише "Тајмс оф Израел".

Исти извор наводи да је Хамас на тај начин прекршио услове споразума о примирју, према којем је та група требала да прво ослободи све жене и дјецу које држи у Гази у замјену да Израел пристане на примирје од четири дана.

Израелске власти су одговориле да знају да Хамас још држи 17 жена и дјеце и да неће разговарати о другим категоријама талаца док они не буду ослобођени.

Шеф Мосада Дејвид Барнеа упозорио је Хамас да ће израелска војска наставити са нападима ако још једна група жена и дјеце не буде пуштена, на шта је Хамас одговорио испаљивањем ракете на Израел око сат времена прије него што је примирје требало да истекне.

Високи званичник Хамаса Осама Хамдан рекао је за Ал Арабију да је Израел одговоран што је примирје пропало, тврдећи да је Израел покушавао да укључи жене војнике на листу талаца за које је желио да буду ослобођени и да је одбио све друге приједлоге Хамаса.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

    ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Ко те шиша

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.