Bivši voditelj "Foks njuza"

Taker Karlson pokreće novu medijsku kompaniju

  • Извор: РТ Балкан
  • 14.07.2023. 21:43

Bivši voditelj "Foks njuza" Taker Karlson i nekadašnji savjetnik Bijele kuće Nil Patel nastoje da prikupe sredstva za pokretanje nove medijske kompanije koja bi potencijalno koristila Tviter kao svoju bazu, prenosi "Volstrit džornal".

Nova kompanija bi pružala duže verzije besplatnih video-zapisa koje je Karlson redovno objavljivao na Tviteru nedugo nakon što je napustio "Foks njuz", da bi potom poslovala na principu pretplate korisnika.

"Fox News" saopštio ko će zamijeniti Takera Karlsona

Izvori lista ističu da Karlson i Patel rade na tome da prikupe stotine miliona dolara za finansiranje buduće kompanije, kao i da su angažovali brojne advokate i medijske stratege.

Korisnici Tvitera i drugih platformi i dalje bi mogli da gledaju besplatne, kraće verzije njegove emisije, intervjue i dokumentarne filmove, ali bi morali da se pretplate da bi ih gledali u cjelini. Kompanija navodno planira da kasnije angažuje i druge voditelje čije bi se emisije našle u njenoj ponudi.

169 miliona pregleda pa prijeteće pismo:

169 miliona pregleda pa prijeteće pismo: "Foks" bi da ućutka Takera Karlsona do izbora u SAD

Inače, Karlson i Patel se znaju iz studentskih dana, a 2010. godine udružili su se da osnuju konzervativni sajt za vesti "Dejli koler", koji Patel još vodi.

Nova kompanija trebalo bi da ima i veb-stranu i mobilnu aplikaciju.

Potencijalno partnerstvo nove kompanije s "Tviterom" Elona Maska proširilo bi odnos između platforme i jednog od njenih najznačajnijih autora video-zapisa, i poslužilo kao test za video-ambicije te društvene mreže.

Ne mogu tek tako da ga ućutkaju: Taker Karlson pokreće svoju emisiju!

Ne mogu tek tako da ga ućutkaju: Taker Karlson pokreće svoju emisiju!

Podsjetimo, Karlsonov iznenadni odlazak s "Foks njuza" krajem aprila uslijedio je nekoliko dana nakon što je emiter pristao da plati 787 miliona dolara za rješavanje tužbe za klevetu koju je pokrenula kompanija za brojanje glasova "Dominion voting sistems".

Kompanija je navela u tužbi da su voditelji "Foksa", uključujući Karlsona, promovisali "neosnovane" tvrdnje o neregularnostima i krađi glasova na predsjedničkim izborima 2020. kada je Džozef Bajden pobedio Donalda Trampa.

Karlson je potom pokrenuo novu emisiju na Tviteru, novu verziju onoga što je radio posljednjih godina, dakle udarnog šoua "Taker Karslon tunajt".

Poznati novinar tvrdi: Ovo je razlog zbog čega je Taker Karlson dobio otkaz

Poznati novinar tvrdi: Ovo je razlog zbog čega je Taker Karlson dobio otkaz

Karlson ne samo što je bio najveća zvijezda "Foks njuza" nego i televizije uopšte, barem po veličini gledališta od oko 3,5 miliona svake večeri. Takerovo prvo oglašavanje na Tviteru poslije otkaza, 27. aprila, u prva dva dana odgledano 70 miliona puta.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!