Алармантно у САД

Тексас објавио позив за регрутацију

  • Извор: Агенције
  • 29.01.2024. 07:05

Војно одјељење Тексаса објавило је позив за добровољце да патролирају границом са Мексиком у "областима високог ризика" како би спријечиле криминалне банде да илегално кријумчаре људе и дрогу у државу.

Операција "Усамљена звијезда" удружује снаге са војним одјељењем Тексаса и Одјељењем за јавну безбједност како би распоредили агенте граничне патроле у ​​подручја са високом пријетњом како би се пореметила способност криминалних организација да кријумчаре људе и дрогу у Тексас - наводи се у саопштењу.

Организатори мисије су отворили нова радна мјеста, а најавили су и увођење низа погодности за волонтере и спремност да покрију трошкове њиховог смјештаја и исхране.

Тексас одбија послушност, десничари најављују оружани конвој

Тексас одбија послушност, десничари најављују оружани конвој

Администрација коју предводи предсједник Џо Бајден, подсјетимо, сукобљава се са властима Тексаса око мјера безбједности граница. Власти Тексаса инсистирају да граница није адекватно обезбијеђена и да то омогућава рекордном броју илегалних имиграната да уђу у Сједињене Америчке Државе. Америчка администрација назива мјере које предузимају локалне власти неуставним и претјераним.

Врховни суд је раније донио пресуду којом се којом се захтијева од гувернера Тексаса Грега Абота да уклони баријеру постављену да би се обуздао прилив миграната. Рок да дозволи федералним агентима да уђу у спорни дио границе како би уклонили баријере истекао је у петак.

Шта се дешава у Тексасу? Страх од обрачуна федералних снага и Националне гарде све већи

Шта се дешава у Тексасу? Страх од обрачуна федералних снага и Националне гарде све већи

Руководство 25 америчких држава тада је оптужило Бајдена за неспремност да се бори против илегалне миграције, а сам Абот је отворено ставио до знања да је спреман за потенцијални сукоб са савезном владом

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.