Sulejman Davud

Tinejdžer koji je stradao u podmornici bio prestravljen pred put: Krenuo da bi udovoljio ocu

  • 23.06.2023. 07:53

Sulejman Davud (19), koji je sa svojim ocem i još trojicom muškaraca stradao u podmornici Titan, koja je nestala u nedjelju nedugo po zaronu kao olupini Titanika, uopšte nije želio da krene na kobni putan.

Prema riječima rođaka, tinejdžer je bio prestravljen, a na put je krenuo da bi udovoljio ocu, bogatom pakistanskom biznismenu.

Azmeh Davud, sestra Sulejmanovog oca Šahzada, rekla je za NBC da Sulejman uopšte nije bio za to da ide.

"Sulejman je imao osjećaj da nešto nije u redu i nije mu se išlo", rekla je ona.

Ipak, dodaje, krenuo je da bi udovoljio ocu.

"Bio je Dan očeva. Bila je to prilika da prožive nešto nevjerovatno zajedno, i želio je avanturu života, baš kao i njegov oca. Šahzad je to baš želio i onda je i Sule pristao, on bi učinio sve za svakoga", kaže tetka.

Izgorio kamion koji je prevozio hemikalije i pesticide

Izgorio kamion koji je prevozio hemikalije i pesticide

Azmeh kaže da su ostali članovi posade, koji su poginuli u stravičnoj imploziji, otišli na put i svojih ličnih interesa, koje Sulejman nije imao.

"Oni su imali svoje razloge zašto su tamo. Sulejman je otišao samo zbog oca", rekla je tetka.

"Da budem iskrena, koliko god strašno zvučalo, barem nisu imali priliku da saznaju šta ih čeka, samo su sjedili tu i uživali, a onda odjednom bum. Bilo je gotovo. Da znam da moj Sule ni trenutka nije osjetio bol", rekla je Azmeh.

Ona kaže da je njen brat bio anđeo i da je još kao dječak bio veoma zainteresovan za Titanik.

"Bila je to njegov san. Za njega je ovo bilo ostvarenje najveće želje na najnevjerovatniji način. Postao je dio legende o Titaniku...", kaže neutješna sestra.

Ona kaže da je iz minuta u minut pratila vijesti o potrazi za Titanom.

Potvrđena smrt članova posade

Potvrđena smrt članova posade "Titan"

"I dalje ne vjerujem, sve ovo je nerealno. Osjećam se kao u nekom lošem filmu... Kao da do nečega odbrojavam, ali ne znam do čega. Jedva sam disala od brige", rekla je ona.

Podsjetimo, američka obalska straža potvrdila je sinoć da su putnici podmornice Titan poginuli nakon "katastrofalnog" događaja.

Džon Mauger, komandant Prve obalske straže, izjavio je da je vozilo na daljinsko upravljanje sa Horizon Arctic otkrilo repni konus podmornice Titan na približno 500 metara od pramca Titanika na morskom dnu.

Tajni američki sistem otkrio je imploziju par sati nakon zarona Titana?

Tajni američki sistem otkrio je imploziju par sati nakon zarona Titana?

"Krhotine odgovaraju katastrofalnoj imploziji komore pod pritiskom. Nakon ovog otkrića, odmah smo obavestili porodice u ime Obalske straže Sjedinjenih Država i cijele ujedinjene komande. Izražavam najdublje saučešće porodicama“, rekao je Mauger.

Zvaničnici američke obalske straže rekli su da će sljedeća faza biti da se postaraju da porodice što je prije moguće dobiju detalje o tome šta se dogodilo i da će timovi će nastaviti da istražuju mjesto ruševina.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

    'Филм: Живи били, па видјели (Р) (12+)

  • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.