Француска

Тинејџер ухапшен због планирања терористичког напада на ОИ

  • 25.04.2024. 08:50

Француска антитерористичка служба ухапсила је шеснаестогодишњег младића након што је на друштвеним мрежама објавио како жели да погине као "мученик" на Олимпијским играма у Паризу овог љета, изјавила је портпаролка службе, потврђујући ранији извјештај БФМтв.

"Ухапшен је након што је јавно објавио на друштвеним мрежама да планира да направи појас од експлозива како би постао шехид", наводе из Антитерористичке службе  и додају да је у току истрага о томе да ли је имао истинску намјеру да изврши терористички чин.

Сукоб на Блиском истоку и у Украјини, као и пријетња напада радикалних елемената навели су Француску, која је овог љета домаћин Олимпијских игара, да подигне степен пријетње својој сигурности на највиши ниво.

Француска влада је затражила од око 45 страних земаља да ангажује неколико хиљада додатног војног, полицијског и цивилног особља како би помогли у заштити Олимпијских игара у Паризу овог љета, саопштили су извори из владе за Ројтерс прошлог мјесеца.

(ФЕНА)

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.